Andra saker att göra än de klassiska turistgrejerna i London

Hyr en cykel och ta dig runt i London på egen hand!

Hyr en cykel och ta dig runt i London på egen hand!

Åker man till London, så finns det ett visst antal klassiska saker man tänker sig att se. Det är Big Ben, Madame Tussauds, London Eye, Towern och så vidare. Självklart ska du se dessa, om du aldrig besökt London innan. Men, det finns alternativa saker att se istället, om du vill uppleva London på ett helt annat sätt. Här får du lite tips på sevärdheter att fokusera på istället för de ”vanliga”.

Undvik Piccadilly Circus

Piccadilly Circus är ett ställe dit många turister lockas. Vår egen Pernilla Wahlgren romantiserade denna plats en gång i tiden med sin låt. Men det är inte en plats som är särskilt romantiskt eller intressant, egentligen.  Det du istället ska göra är att besöka Covent Garden.  Samt att även besöka närliggande Soho och Chinatown.

Låt bli Madame Tussauds

Även om denna utställning med vaxdockor är vida känt, så är det ofta extremt långa köer, dyra biljetter och väldigt kommersiellt. Det du istället ska göra är att besöka Museum of Natural History. Här är det gratis inträde, om det inte är en tillfällig utställning. De har roliga avdelningar som till exempel dinosaurieutställningen.

Välj ditt område att bo med omsorg

Bo inte i West End eller i Bayswater, om du vill undvika turister. Bayswater är inte bara Londons, utan hela världens mest hotelltäta stadsdel. West End, är lyxigt, men det är inte så kul att bränna alla dina pengar enbart på boendet, eller hur? Satsa istället på att bo i East End. Det är hyfsade priser och ett spännande ställe att bo på, samt att det är nära till trendiga Shoreditch där du kan shoppa om du vill!

Skippa sightseeingbussen

Hur kul det än låter att åka med en sightseeingbuss för att se hela staden, så kommer du inte att se särskilt mycket om du sitter på en buss. Dessutom fastnar den gärna i trafiken och står still långa stunder. Om du verkligen vill få en bra överblick över sevärdheter i London, hyr en egen cykel! I London finns det mängder av hyrcyklar att hyra. Det kostar inte så mycket, och med en cykel kan du själv bestämma vilka sevärdheter du vill se.

Köp ditt te på rätt ställe!

Är man i London, staden som väldigt många dricker te i, så måste man ju givetvis köpa med sig lite hem. Se till att du inte köper ditt te i en turistshop! Det kan givetvis vara lockande att köpa te, som ligger i en burk som ser ut som en klassiskt röd telefonkiosk, eller dubbeldäckare, men priset är högt just på grund av dessa förpackningar och kvaliteten på teet sämre. Köp hellre ditt te hos en riktig tehandlare istället. Du kan köpa på flera specialistbutiker i London, eller påv Fortnum and Masons teavdelning.

Utsikt över London på rätt sätt

Många väljer London Eye, för att få en fantastisk utsikt över staden. Men det är långa köer och höga priser! Ta dig till Hampstead Heath istället! Detta är en park som ligger strax norr om Camden. Här finns Paliament Hill. Se till att vandra upp på denna hundra meter höga kulle så får du en gratis utsikt över Londons skyline som är fantastisk.

Boka ditt boende med oss

Nu har du fått ett axplock av lite annorlunda saker att se och göra istället för de vanliga så kallade turistfällorna. Om du vill boka ett bra, billigt boende, som i East End, så kan du göra det här hos oss!

 

 

The Arch London  The Arch London
50 Great Cumberland Place, London
Nära Marble Arch

    5 stjärnor
Från 3276 SEK per natt

Boka hotell


The Gore Hotel ? Starhotels Collezione  The Gore Hotel ? Starhotels Collezione
190 Queen's Gate, Kensington, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 2013 SEK per natt

Boka hotell


The Rockwell  The Rockwell
181 Cromwell Road, London
I London (Kensington)

    4 stjärnor
Från 661 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img