Besök Notting Hill Carnival – 27-28 augusti!

Missa inte den färgsprakande karnevalen i Notting Hill

Missa inte den färgsprakande karnevalen i Notting Hill

Notting Hill Carnival, är ett återkommande event i London, som funnits ända sedan 1964! Detta är en form av gatufestival, för att fira Londons mångfald och dess karibiska samhällen. Denna karneval sker alltid under en så kallad bank holiday i slutet av augusti, i år är detta den 27e och 28e augusti. Se till att boka ditt hotell redan nu, inför denna karneval så att även du kan vara med och uppleva denna fantastiska hyllning.

Missa inte paraden

Den två dagar långa karnevalen är en höjdpunkt under sommaren i London. Denna förbereds i ett år och när det så är dags för paraden, så brukar det vara mer än 100 ekipage som deltar. Det är dansare i vackra kläder och kostymer som leder karnevalståget och det genom musik, dans, visselpipor, calypso, steelband och mycket mer. Söndagen är passande för barnfamiljer att gå, då det är barnens egen dag och lite mindre folk ute på gatorna. Karnevalen hålls över hela Notting Hill, Ladbroke Grove och Westbourne Park. Måndagen är själva höjdpunkten på karnevalen! Det är inte bara en parad som sker, utan överallt på gatorna fylls det upp med musik. Från gatuhörn hörs reggae, ska, hip-hop, soul och house. Det finns officiella guider som visar var det spelas musik, men du kan även låta dig ledas av dina egna öron! Det finns flera live-uppträdanden att besöka och det är många internationella artister som ofta uppträder helt gratis under karnevalen.

Du tar dig enkelt till Notting Hill genom tunnelbanan och de närmaste stationerna är bland annat Holland Park, Queens Park och Paddington för att nämna några.

Ät och drick gott

På karnevalen har du alla chanser att både äta och dricka gott. Det finns flera hundra olika matstånd med både karibiska och internationella rätter. Missa inte att smala grillad jerk-kyckling som tillagats i en smakfull marinad. Andra maträtter som många uppskattar är roti med stekt fisk, curryget, med ris och ärter och andra mycket goda saker. Njut även av juice, från olika frukter eller en rum punsch. Det finns så klart även öl.

Att tänka på inför karnevalen

Utöver att boka hotell i tid, så är det även bra att komma tidigt till karnevalen, för att få en bra plats. Själva karnevalståget börjar klockan 10.00. Se till att gå samma håll som publiken och inte mot det. Själva rutten som man går är övervakad av personal som ser till att allt flyter på utan att det blir problem. Om du har barn med dig, så undvik de områden som det är mycket folk på och se alltid till att du håller dem i handen. Karnevalen är helt gratis, men det finns så kallade warm ups eller efterfester i anslutning som i vissa fall tar betalt. Klä dig i något extravagant, men regnsäkert och ta på dig bekväma skor. Sedan är du redo att parta loss du med!

The Abbey Court Notting Hill  The Abbey Court Notting Hill
20 Pembridge Garden, London
Nära Kensington Palace

    3.5 stjärnor
Från 1915 SEK per natt

Boka hotell


The Portobello Hotel  The Portobello Hotel
22 Stanley Gardens, London
I London (Holland Park)

    3.5 stjärnor
Från 2088 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img