Churchill War Rooms

Churchill War rooms är värt ett besök!

Churchill War rooms är värt ett besök!

När du besöker London så finns det ett museum som många glömmer bort att besöka. Det är Churchills War Rooms. Det här är ett museum av fem, som är dedikerat till Englands historia av krigföring och försvar av landet. Det som är häftigt med detta museum är att det ligger under jord. Det var nämligen här man hade sin stab under andra världskriget, så att de skyddades när staden bombades.

The War Rooms var färdigställt 1938 och kunde tas i bruk redan när kriget startade 1939. The Cabinet Rooms, som de hette då, användes sedan under hela krigstiden fram till 1945. Efter så insåg man att det fanns ett värde att visa upp det i ett utbildande syfte.

Vad kommer ni att se?

När ni besöker museet får ni stiga ner i underjorden för att på egen hand kunna uppleva hur det var för regeringen under kriget. Här får ni se kontor och arbetsplatser som bland annat Churchill och andra statsmän använde. Du får lära dig mer om de hemliga tunnlarna samt även lyssna på talet Churchill gav. Museet är i stort sett intakt och man har sett till att ändra så lite som möjligt för att atmosfären skulle bevaras. Det finns flera olika sorters multimediaverktyg som ser till att du kan resa bakåt i tiden. Du får även se foton, läsa brev, och se en massa mer. Det går även att boka in en guidad tur. Detta museum passar de allra flesta, som är intresserade av andra världskriget.

Hitta till museet

Churchill War Rooms ligger under ett hus på Clive Steps, i närheten av King Charles Street och Westminster Palace. Väljer du att ta tunnelbanan, så är det en god idé att kliva av på Westminster eller St James’s park och promenera hit. Det är svårt att köra till museet, då det finns ont om parkeringar. Det är då bättre med buss, båt, cykel eller tunnelbanan. Du kan också åka taxi.

Boka hotell

Om du tänker att åka till London, på semester och passa på att besöka detta museum samt göra en massa annat skoj, så rekommenderar vi er att boka ett hotell. Här hos oss hittar du en mängd olika sorters boendealternativ. Det finns därmed hotell för alla smaker och alla sorters plånböcker. Om du vill hitta mer tips på saker att göra i London, så läs gärna våra nyheter. Där samlar vi en mängd bra saker! Sedan kan du söka runt på vår sida efter ett bra hotell, eller så kontaktar du oss så hjälper vi dig!

Hilton London Tower Bridge  Hilton London Tower Bridge
5 More London Place, Tooley Street, London
Nära The Shard

    4 stjärnor
Från 3517 SEK per natt

Boka hotell


Novotel London City South  Novotel London City South
53-61 Southwark Bridge Road, London
Nära The Shard

    4 stjärnor
Från 2732 SEK per natt

Boka hotell