De bästa whiskybarerna i London

Testa whisky i London

Testa whisky i London

Whisky är svaret på allt, oavsett fråga, så sägs det i alla fall! Det sägs även att whisky kurerar allt och under alla tillfällen. London har länge celebrerat denna ljuva dryck och har flertalet barer med den finaste whiskyn från Scotland, Irland, Wales, England, Indien och Japan. Här kommer lite tips på vart du kan dricka den, samt hur du ska dricka den!

Ett urval av barer

Black Rock har två ”whiskyfloder som rinner genom ett enormt stort ekbord. De har även whiskykabinetter, som rymmer cirka 250 flaskor, och alla är organiserade efter smak. Om du inte vill dricka din whisky rent, så kan du välja mellan ett litet antal cocktails, med whisky som bas. Denna bar finns på Christopher Street.

Boisdale Canary Wharf är för dig som älskar skotsk whisky! På andra våningen finns en gyllene vägg med 1000 flaskor och de allra flesta kommer från Skottland. Även baren i sig är skotsk, med röda väggar, och sittplatser i tartanfärger! Det finns även ett ostron och cigarr rum, samt en uppvärmd terrass. Du hittar denna bar på Cabot Place.

Britannia är för dig som gillar små intima platser. Denna lokala pub erbjuder runt 130 sorter, till bra priser. Denna bar finns på Kipling Street.

Salt Whisky Bar and Dining Room är en whiskybar med en blinkande neonskylt utanför som hälsar dig välkommen, en bar med whisky, indisk mat, cocktails och en patio. Det finns kring 180 flaskor från hela världen här att avnjuta, inklusive franska, walesiska och taiwanesiska sorter! Du hittar baren på Seymour Street.

Andra barer med otroligt sortiment av whisky är The Connaught, Soho Whisky Club, Milroy’s of Soho, The Bar at The Athenaeum och Scotch Malt Whisky Society.

Hur dricker man sin whisky?

Hur man ska dricka sin whisky, är omdebatterat och det beror nog alltid på vem man frågar, vad som är ”rätt”. Många säger att man absolut inte ska använda den i drinkar, utan ska drickas som den är. Samma sak med whisky-on-the-rocks, det vill säga med is, att det är fel, då kylan tar bort arom och doft från drycken. En entusiast föredrar att drycken serveras i så fall med ett par droppar av vatten. Dessa droppar förhöjer smaken och doften. Men som sagt, det är egentligen upp till var och en, och det bästa du kan göra är att prova dig fram och testa olika varianter, så hittar du snart din egen favorit. Samma sak gäller, till vad ska man avnjuta denna dryck? Även detta är individuellt. En klassiker är whisky och cigarr. Eller så passar det bra framför brasan en snöig kall vinterdag. I Skottland är det inte ovanligt att äta haggis tillsammans med ett redigt glas whisky!

Boka hotell med oss

Om du vill ta en smaktur runt olika barer i London och testa whisky, passa på att boka hotell här med oss. Vi har hotell som passar de allra flesta. Du hittar hotell genom vår sökfunktion, så väl som att du kan kika via de olika stadsdelarna. Om du har frågor, så kan du kontakta oss.

Radisson Blu Edwardian Berkshire Hotel  Radisson Blu Edwardian Berkshire Hotel
350 Oxford Street, London
Nära Selfridges

    4 stjärnor
Från 3311 SEK per natt

Boka hotell


The Rubens At The Palace  The Rubens At The Palace
39 Buckingham Palace Road, London
Nära Buckingham Palace

    4 stjärnor
Från 2647 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img