Fem utsiktsplatser att besöka i London

The Shard ger en fantastisk utsikt över London!

The Shard ger en fantastisk utsikt över London!

Oavsett vilken stad man befinner sig i, så är det en god idé att åtminstone besöka en utsiktsplats för att få en vy över hela staden man är i. I London har du hela fem stycken att besöka, där du kan då en fantastisk vy över London.

The Shard

2012 så blev det en förändring i Londons stadsbild. Då byggdes skyskrapan The Shard, som reste sig 309 meter upp. Här finns ett observationsdäck, som heter The View from the Shard och den har två våningar. Våning 69 är inomhus, med enorma panoramafönster från golv till tak, medan våning 72 är delvis utomhus. Observatoriet The View from The Shard ligger cirka 240 meter över marken och du har 360 graders fantastiskt vackra vyer över hela London. Det går även att stanna på hotellet, som ligger här, Shangri La Hotel At The Shard London.

London Eye

Sedan 1999 har pariserhjulet London Eye lockat många besökare. När du är med din kapsel på toppen av detta hjul, så befinner du dig även 135 meter över Themsen och har en härlig utsikt över London.

St Paul’s Cathedral

St Paul’s Cathedral är en vacker katedral, som även har två utsiktsplatser. Dessa är Stone Gallery och Golden Gallery. Besöker du Golden Gallery som ligger 85 meter över marken får du en fin vy över London. Du kan se Themsen, London Eye, Tate Modern och The Shard, efter att du har gått upp för alla 528 trappsteg så klart!

Sky Garden

Alla längst upp i skyskrapan 20 Fenchurch Street, eller walkie-talkie-byggnaden som den även kallas, där den ligger i finansdistriktet, finns en pärla, som många kanske har missat. Sky Garden är en inomhusträdgård, som även har ett observationsdäck samt en utomhusterrass på 155 meters höjd. Här uppe finns en härlig utsikt, samt även café, restauranger, bar och en lounge. Dessutom är det gratis inträde, men du bör boka besöket i förväg.

Primrose Hill

Detta är i sig kanske inte så märkvärdigt, Primrose Hill är en gräsbevuxen kulle, som är 65 meter hög och ligger i norra delen av Regents Park. Det är därmed gratis att klättra upp för denna kulle och få en fantastisk utsikt över staden nedanför.

Boka ditt hotell

Om du har planer på att besöka London inom snar framtid, besök gärna en eller flera av de ovanstående utsiktsplatserna. Missa inte heller att boka ett passande hotell för din vistelse. Här på vår sida hittar du en mängd olika boendealternativ, som passar de allra flesta plånböcker. Du kan söka fram olika hotell, men det går även bra att kontakta oss om du har frågor eller behöver hjälp med din bokning.

Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


Hotel 82 London  Hotel 82 London
82 Gloucester Place, London
Nära Madame Tussauds vaxmuseum

    3 stjärnor
Från 1639 SEK per natt

Boka hotell


London Hilton on Park Lane  London Hilton on Park Lane
22 Park Lane, London
Nära Buckingham Palace

    5 stjärnor
Från 4883 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img