Hotell dedikerat till drycken Gin, i London!

Besök The Distillery

Besök The Distillery

Om du gillar gin, så finns det ett ställe i London du definitivt ska boka in dig på, nämligen The Distillery. Detta är inte ett rent hotell, snarare ett destilleri, bar och museum, med möjlighet att stanna över en natt eller flera. Det finns nämligen bara tre dubbelrum här att boka. The Distillery ligger på Portobello Road. I källaren finns det över 400 liter gin, och på hotellet finns det ett center för besökare, som heter The Ginstitute, där man kan lära sig mer om denna dryck.

Gin har aldrig haft ett speciellt gott rykte utan detta har varit en enbärssmakande dryck som setts som en rå spritdryck utan de samma finesser som till exempel en single malt whiskey från Skottland.

Dock verkar det som att denna åsikt är på väg att ändra sig, och hotellet The Distillery är ett tecken på det. Engelsmän har alltid gillat gin och haft ett nära förhållande till det. I början av 1700-talet var det engelska parlamentet tvungna att införa lagar kring drickandet av gin, eftersom engelsmännen höll på att dricka ihjäl sig på denna dryck. Lagen betydde skatt på försäljning av gin samt att de som sålde var tvungna att ha licens. Det ledde till upplopp samt massiv social olydnad och lagen gjordes om 1743.

The Distillery hittar du på adressen 186 Portobello Road på Notting Hill. Här finns som sagt ett destilleri, två barer, ett ginmuseum, butik, möjlighet för att lära mer om hur man gör gin hos ”The Ginstitute” och så tre hotellrum.

På bottenvåningen så ligger en bar, som heter The Resting Room. Här finns det ett fint urval av gin, så väl som andra spritsorter. Det serveras gin direkt från de trätunnor de lagrats i. The Distillery säger själva att dryckerna ändrar hela tiden karaktär under sin lagringsprocess, så drinken kan komma att smaka på ett helt annat sätt andra gången du besöker dem.  Hotellet har även en restaurang som heter GinTonica. Här serveras en meny med inspiration av Spanien, särskilt den baskiska regionen. Dessutom finns det en drinkmeny med cocktails, varav många självklart innehåller gin.

Hotellet har även en privat matsal, som heter The Boardroom som man kan boka. Här kan upp till 20 personer sitta och dels njuta av mat och dryck men även utsikten över Londons ikoniska gator.

Passa på att besöka Notting Hill när du ändå är här, då det finns mycket att se och göra, utöver att dricka gin. Här hittar du bland annat loppmarknader, en karibisk karneval och så klart den blåa porten, känd från filmen med samma namn.

Boka boende

Om det inte finns plats på The Distillery, de har ju ändå bara tre rum, så ska du inte misströsta. Vi har flera hotell som är placerade i Notting Hill som du kan boka in dig på istället. Då kan du ändå besöka ginmuseet med mera. Bland de hotell du kan välja finns bland annat The Portobello Hotel, Notting Hill Hotel och The Laslett hotel.

Notting Hill Hotel  Notting Hill Hotel
2 Pembridge Square, London
I London (Bayswater)

    2 stjärnor
Från 639 SEK per natt

Boka hotell


The Abbey Court Notting Hill  The Abbey Court Notting Hill
20 Pembridge Garden, London
Nära Kensington Palace

    3.5 stjärnor
Från 1915 SEK per natt

Boka hotell


The Portobello Hotel  The Portobello Hotel
22 Stanley Gardens, London
I London (Holland Park)

    3.5 stjärnor
Från 2088 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img