Konst och utställningar i juni

En av utställningarna handlar om Frida Kahlo

En av utställningarna handlar om Frida Kahlo

I London finns det flera platser där du har möjlighet att se olika typer av utställningar och konst. I juni är det flera som öppnar upp för dessa, en del för bara ett par dagar, andra för ett par månader. Bland annat har du chansen att se en utställning som varit igång 250 år, så väl som en utställning med Michael Jackson.

Royal Academy Summer Exhibition 

Royal Academy Summer Exhibition öppnar upp den 12 juni och håller öppet till den 19 augusti. Detta är en årlig sommarutställning, som i år firar 250 år! För att markera detta, så kommer utställningen att koordineras av Grayson Perry. Alla är välkomna till denna utställning, som bjuder på många överraskningar. Över 12 000 olika konststycken kommer att visas, från okända konstnärer till riktigt kända sådana. Besökare kan välja sin favorit, och det finns även chans att köpa flera av tavlorna som hänger. Denna utställning hölls första gången 1769, vilket gör Royal Academy Summer Exhibition till den största utställning med samtida konst. Platsen som denna utställning är på, är Lord Burlingtons palats i London.

Michael Jackson: On the Wall 

På National Portrait Gallery mellan den 28 juni-21 okt så är det en utställning, utan dess like, med Michael Jackson i fokus. I år skulle denna ”king of pop” fyllt 60 år. Utställningen innehåller konst av Andy Warhol, så väl om Grasyon Perry bland många fler.

Frida Kahlo’s Wardrobe 

På Victoria and Albert museum, så ställs mellan 16 juni och 4 november det ut en utställning, som innehåller Frida Kahlos färgstarka garderob. Denna mexikanska konstnär har influerat många. Utställningen kommer att bland annat innehålla konstnärens personliga föremål, som halsband, fotografier, brev med mera som tidigare inte varit utanför Mexico. Utställningen kommer även innehålla självporträtt av Frida, där hon bär alla dessa kreationer som man funnit i det Blå Huset, som var hennes hem i Mexiko City, där hon föddes, levde och dog. Medicinska korsetter, juveler, accessoarer, fotografier och brev ger oss alla ett annat perspektiv på hennes livshistoria. Detta är ett fantastiskt tillfälle att få se annat, än bara hennes tavlor.

Secret 7”

Detta är en utställning, som sker mellan 8 juni och 24 juni på Greenwich Peninsula. På denna utställning finns konstnärer som Sir Anish Kapoor, Sir Paul Smith, Jake & Dinos Chapman, ES Devlin, Jeremy Deller, samt flera hundra till. De kommer att skapa konst, som kommer att vara med på en hemlig försäljning. Det kommer inte att vara vykort, utan det kommer att vara omdesign av olika omslag på singlar, av kända band. Alla har blivit pressade p vinylskivor. Varje skiva kommer få en unik målning, som kommer att visas upp på utställningen. Efter utställningen kommer varje skiva att säljas, för 50 pund styck, men köparen kommer inte veta vilken av dem de köpt, förrän de mottar den.

Boka hotell

Om du är intresserad av någon av dessa utställningar, så se till att boka ditt hotell redan nu. Här hos oss hittar du en mängd olika boendealternativ som kan passa bra. Sök runt på vår sida, eller kontakta oss om du behöver ha hjälp med din bokning.

Hilton London Bankside  Hilton London Bankside
2-8 Great Suffolk Street, London
Nära Saint Paul's Cathedral

    5 stjärnor
Från 4314 SEK per natt

Boka hotell


The Cavendish London  The Cavendish London
81 Jermyn Street, London
Nära Buckingham Palace

    4 stjärnor
Från 2474 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img