London i november

Winter wonderland öppnar upp i november

Winter wonderland öppnar upp i november

Nu börjar kvällarna bli mörkare men det gör inget, då London lyser upp genom fyrverkerier, bonfires och ljusdekorationer. Även om det börjar bli kallare ute, så finns det en hel del att göra i stan, både utomhus och inomhus. Från mitten av november börjar London förvandlas, eftersom många förbereder sig inför jul i London. Det är julbelysning och isrinkar och mycket mer som dyker upp lite varstans. Tack vare det lite kyligare vädret, så känns det helt ok att kliva in på en av Londons alla mysiga pubar för en god måltid och lokal öl.

Händelser i november

Ett event som är häftigt att se är Bonfire Night fireworks som sker på Guy Fawkes Night, som är den dag som alla i London minns den misslyckade krutkonspirationen 5 november 1605. En annan höjdpunkt under november är Lord Mayor’s Show. Detta är en 800-årig invigningsceremoni, som har kommit att bli ett stort event, med fyrverkerier, marching bands och mycket mer.

I stadsdelen Paddington, sker det så kallade Paddington’s pop-up, som är olika installationer av den älskade björnen med samma namn. Om bilar istället är din grej, så missa inte Regent Street Motor Show, i centrala London. Här får du se både klassiska så väl som futuristiska bilar så väl som lära dig en 125-årig motorhistoria.

November är även den månad som många av Londons mest populära julevents öppnar upp. Varför inte uppleva Harry Potters magiska vintervärld? Eller så kan du ta en promenad i Kew Garden, som nu fyllt med tusentals julljus. Även Winter Wonderland i Hyde Park öppnar nu upp så väl som Winter Festival på Southbank.

Om du är sugen på att julshoppa, så är november den perfekta månaden för det. Den 17 november så drar nämligen detta igång på Seven Dials. Missa inte det, då det är fantastiskt att vandra här, bara för alla ljus skull!

Övriga events i London under november månad är bland annat EFG London Jazz Festival, Remembrance in London, Winterville och Revolution Cykling, Missa inte heller St Andrew’s day, som är Skottlands nationaldag den 30 november. Passa på att fira det med whisky och haggis! November är även den månad som Thanksgiving är, så testa att uppleva en brittisk sådan!

Boka ditt boende med oss

Här hos oss hittar du hotell i flera olika stadsdelar. Du kan välja både budgethotell så väl som lite lyxigare alternativ. Alternativ för alla sorters plånböcker finns! Välj boende utifrån vad du vill göra i London under november månad. Du kan söka fram direkt på vår sida, olika hotell, så väl som det går bra att kontakta oss om du behöver hjälp med bokning eller har frågor du vill ha svar på.

The Grand at Trafalgar Square  The Grand at Trafalgar Square
8 Northumberland Avenue, London
Nära London Dungeon

    4 stjärnor
Från 1165 SEK per natt

Boka hotell


Thistle Trafalgar Square Hotel  Thistle Trafalgar Square Hotel
Whitcomb Street, London
Nära Big Ben

    4 stjärnor
Från 3564 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img