London Pride Festival 24 juni – 9 juli

Missa inte Pride i London!

Missa inte Pride i London!

I två hela veckor kan du fira Pride i London. Det startar den 24 juni och håller på fram tills den 9 juli. Pride i London är en av de allra största Prides i världen så väl som ett av Londons största events. Den drivs enbart av volontärer och är dessutom för det mesta helt gratis. Förra året, 2016 var den största, då det medverkade kring 1 miljon människor! Prideparad och marscherande började redan i London 1970, då 150 personer samlades för att protestera och kräva att alla ska behandlas lika. Två år senare var det 2000 personer som samlades och det var starten för den officiella Pride som är än idag.

Pride i London är även en organisation som har events och kampanjer året om för saker som är viktiga för HBTQ. Varje år är det två veckors Pride festival med mängder av olika events runt om i stan samt en spektakulär Pride parad genom West End.

Events under Pride

Runt om i London sker det mängder av events som man kan delta i. Det är live musik, filmvisningar, konstutställningar, historiska guide-turer och mycket mer. Det finns även flera events som har egna teman, som riktar in sig för homosexuella, lesbiska och transsexuella. Dock är de allra flesta events öppna för alla. Bland det som sker i London under Pride finns Pride’s Got Talent, Queer British Art 1867-1967, Queer & Now, A Big Gay Iftar, Run for Rights och mycket mer.

Barer för homosexuella och lesbiska

I London finns det många barer och klubbar som riktar in sig till dig som är homosexuell eller lesbiskt. De allra flesta gay-barer ligger runt SoHo, som även är center för Londons HBTQ+ scen. Men det finns även på flera andra platser, från Vauxhall och Clapham till Östra London. Bland ställen att besöka finns Admiral Duncan, Bar SoHo, Circa, Comptons, Dalston Superstore, Fore och Freedom Bar.

Prideparaden

I år sker Paraden den 8 juli, som är en lördag. Det brukar delta över 300 sällskap i denna parad. Den startar klockan 13 och är en sträcka på cirka 1,4 kilometer, via Oxford Street, Regent Street, genom Picadilly Cirkus. Sedan ner genom Pall Mall mot Trafalgar Square och avslutas vid Whitehall vid 16:30. Det går bra att stå bakom barriärer längs med rutten för att se paraden, var gärna ute i god tid. Det är oftast mest folk runt Oxford Street, så välj gärna en annan plats förutom denna.

Boka boende med oss

Om du vill vara med under Pride i London, så är det en god idé att i tid boka ditt boende. Detta event lockar många besökare från hela världen. Här hos oss hittar du hotell i alla prisklasser och runt om i hela London. Om du inte hittar det du söker på egen hand, eller behöver hjälp med något annat, så är du välkommen att kontakta oss. Vi kan hjälpa dig med svar på frågor, ta fram ett bra hotell eller genomföra en bokning åt dig.

Ham Yard Hotel, Firmdale Hotels  Ham Yard Hotel, Firmdale Hotels
1 Ham Yard, London
Nära Chinatown

    5 stjärnor
Från 21180 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Café Royal  Hotel Café Royal
68 Regent Street, London
Nära Burlington Arcade

    5 stjärnor
Från 6757 SEK per natt

Boka hotell


London Marriott Hotel County Hall  London Marriott Hotel County Hall
London County Hall, London
Nära London Dungeon

    5 stjärnor
Från 3690 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img