Muhammad Ali-utställning – ett måste för boxningsfans

Muhammad Ali

Muhammad Ali

En äkta boxningsring och en mängd bilder som aldrig visats tidigare är bara några av objekten som är del av utställningen i Londons O2 Arena som hyllar boxaren och den politiska aktivisten Muhammad Ali.

Ali, som i åtminstone två decennier var den mest kända mannen på jorden, har själv alltid påstått att han är den störste, och i takt med att tiden gått är det är nog få som inte håller med.

 

I Am The Greatest

Och med en imponerande utställning på över 100 objekt, inklusive privata bilder och videoinspelningar och andra personliga föremål utlånade av Ali själv, kan man nog säga att den forne mästaren i tungvikt fått en ordentlig hyllning i Storbritanniens huvudstad. Eller vad sägs om ett per gyllene boxningshandskar som Ali gav till Elvis, samt medaljer från OS i Rom år 1960 som Ali vann under sitt tidigare namn Cassius Clay?

Hyllningen, som fått titeln I Am The Greatest, är öppen till 31 augusti och lovar att ge besökarna en “närgången och intim titt på Alis makalösa arbetsmoral och revolutionerande boxningsteknik”.

Det var inte bara Alis imponerande boxning som gjorde honom till en stjärna; med sin kvickhet, humor och outtröttliga tro på sig själv var han en frisk fläkt i boxningsvärlden.

 

Både boxning och politik

Alis namn blev även känt över hela världen på grund av sin konvertering till islam, vänskap med medborgarrättskämpen Malcolm X och sitt motstånd mot Vietnamkriget och två rum i utställningen tillägnas dessa viktiga delar av hans liv.

-Jag vill inte låta inställsam men jag vill att folk ska lämna utställningen fnissandes och med en tår i ögat. Ali är sportens enda geni. Vad han gjorde i ringen var otroligt men det som gör honom störst har mycket att göra med vad som hände utanför ringen: motståndet mot Vietnamnkriget och konvertering till Islam, säger intendenten Davis Miller.

 

‘Mycket glada’

-Muhammad och jag är mycket glada över att få vara en del av ett projekt som kommer att introducera honom till en helt ny generation av fans, säger Alis fru Lonnie Ali.

Biljetter och mer information finns här

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img