Myter och legender, besök platser kring Kung Arthur!

Sök efter svärdet i stenen!

Sök efter svärdet i stenen!

En person, som många förknippar med England, är Kung Arthur, ni vet killen med svärdet i stenen, Excalibur. Åker du till London, och är intresserad av historian kring detta, så kan du se och göra en mängd saker som har med denna legend att göra! Under förra året kom det åter en film, om denna kung. Platser som omnämns i legenderna kring Kung Arthur finns på riktigt och du kan besöka dem.

Legend – Isle of Avalon – riktigt plats: Glastonbury Abbey

Glastonbury Abbey i Somerset är det som man tror är det äkta Avalon, platsen där kung Arthur ska ha begravts. En del tror att detta även är platsen som Josef från Arimataia kom, från det heliga landet, med den heliga graalen och grundade den första kyrkan i Storbritannien.  Det finns munkar som påstår att de grävt upp Kung Arthur och Guineveres kvarlevor under 1100-talet, men det är troligen en bluff för att fler skulle komma på besök till klosterkyrkan. I dag är klostret en romantisk ruin med höga gotiska pelare beläget i en vacker park mitt i Glastonbury.

Legend – Kung Arthurs födelseplats – Verklig plats: Slottet Tintagel

Enligt legenden blev Kung Arthur till i slottet Tintagel, som låg på en klippa i Cornwall och det genom ett magiskt trick. Uther Pendragon, Arthurs pappa, föll för den vackra Igraine, som redan var hustru till en greve. Uther bad Merlin, den stora trollkarlen om hjälp för att anta grevens skepnad. På det sättet tog han sig in i slottet och lägrade Igraine och Arthur avlades. Idag är det ruiner här som du kan besöka.Titta gärna även efter den vackra havsgrottan i klipporna under Tintagel, även kallad Merlins grotta.

Åk runt och se dig omkring

Det finns så klart fler platser än dessa ovan som har med legenden om Arthur att göra. Varför inte boka ett boende i London, sedan hyra en bil och köra runt dessa platser. Det finns även guidade turer med detta som tema, som du kan boka in dig på om du vill. Utöver denna legend, så finns det så klart en mängd andra sevärdheter både i London och utanför!

Boka hotell i London

Om du vill hitta ett bra boende i London, så kan du göra det här på vår sida. Vi har hotell inom olika prisklasser och du kan därmed hitta ett boende som passar dig. Du kan söka runt på vår sida på egen hand, via namn, stadsdelar eller typ av hotell. Om du behöver hjälp eller har frågor, så är du välkommen att kontakta oss.

 

Hilton Garden Inn London Heathrow Airport  Hilton Garden Inn London Heathrow Airport
Eastern Perimeter Rd, Hounslow
I Hounslow (Hillingdon)

    4 stjärnor
Från 874 SEK per natt

Boka hotell


Mondrian London  Mondrian London
20 Upper Ground, London
Nära Saint Paul's Cathedral

    5 stjärnor
Från 2113 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img