Nöjesparker i London

Thorpe Park är ett trevligt nöjesfält att besöka

Thorpe Park är ett trevligt nöjesfält att besöka

Nöjespark eller nöjesfält är något många familjer i London väljer att besöka under helgen. Det finns flera stycken av dessa strax utanför London, där det går att åka attraktioner, äta mat och godis och umgås. Alla de olika nöjesfälten vänder sig något till lite olika målgrupper. Vissa av dem är mer lämpade för barnfamiljer medan andra vänder sig mer till ungdomar. Det finns två nöjesfält som är populärast och dessa är Thorpe Park och Legoland Windsor. De två andra som finns att besöka heter Chessington World of Adventure och Adventure Island. Ni kan ta er hit genom att åka tåg, eller hyra en bil, om ni inte har med er egen. Lägg gärna en hel dag på ett av nöjesfälten, så att ni hinner med allt!

Thorpe Park

Thorpe Park öppnades 1979 och har sedan dess byggts ut en hel del. Detta är en nöjespark som passar hela familjen och det finns flera temaområden i parken. Nöjesfältet ligger i Chertsey, Surrey, utmed Themsen, några mil utanför London. Slogan för denna park är The nations Thrill capital och det märks bland deras åkattraktioner. Det finns sex berg-och dalbanor här med olika grader av läskighet. Det finns även fyra vattenattraktioner, och 14 andra typer av attraktioner att åka. De allra bästa finns beläget i det som kallas Lost City men de finns även härliga attraktioner i områdena Amita Cove, Calypso Quay och Canada Creek. Thorpe Park är en park som har flera rekord när det kommer till åkattraktioner. Bland annat har de berg- och dalbanan Colossus, som var den första i världen med 10 vändningar, de har även haft den allra snabbaste berg-och dalbanans och en berg-och dalbana som är en bana inomhus där man åker baklänges.  Parken hålls öppen mellan mars och november.

Legoland Windsor

Legoland Windsor öppnades 1996 och är en form av äventyrspark som passar hela familjen. Det ligger i närheten av Windsor Castle och är en plats som påminner om Legoland i Danmark. Här finns städer uppbyggda i just detta material, lego. Parken har flera områden, med olika karaktärer, det är hus, fordon och mycket mer i lego. Det finns även flera åkattraktioner i denna nöjespark. Parken har öppet från mitten av mars till början av november.

Chessington World of Adventures

Chessington World of Adventures är en äventyrspark för hela familjen. Den ligger ett par mil sydväst om London. Denna park är uppdelar i flera områden och har olika teman. Det blir som att komma till flera olika världar på ett och samma ställe. Bland annat finns Beanoland, som är Beanos egen värld, han är för övrigt en seriefigur i England. Parken innehåller även åkattraktioner, ett zoo, en marknadsplats med butiker, spelhallar och restauranger samt mycket mer! Parken har öppet mellan mars och oktober.

Adventure Island

Adventure Island är en äventyrspark som är fylld med en mängd olika åkattraktioner. Detta nöjesfält ligger på en ö utanför Southend of Sea, som är en semesterort i Essex.  Detta nöjesfält passar bäst för barnfamiljer med barn som är lite äldre. Dock finns det även saker för de mindre barnen att göra. Alla åkattraktioner är graderade i en tregradig skala så att man ska veta hur läskiga de är. Parken har öppet både sommar och vinter, men olika klockslag beroende på årstid.

Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1563 SEK per natt

Boka hotell


Holiday Inn Slough - Windsor  Holiday Inn Slough - Windsor
1 Church Street, Slough
Nära Windsor Castle

    3 stjärnor
Från 748 SEK per natt

Boka hotell


Windsor Guest House  Windsor Guest House
452a St. Leonards Road, Windsor
Nära Legoland Windsor

    3 stjärnor
Från 1019 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img