Spice Up London – En utställning om Spice Girls

Se utställningen om Spice Girls

Se utställningen om Spice Girls

Var du en av alla dom som lyssnade på Spice Girls då det begav sig? Nu kan du uppleva allt igen, med en utställning som visar hela deras karriär. Det är scenkläder, minnessaker och andra saker som har med dessa tjejer att göra. En tur på denna utställning passar alla åldrar och särskilt er som under 90-talet var deras fans. Utställningen är på Business Design Centre och det är öppet måndag till lördag 10-18 och söndagar 13-18. Priset är 10 pund för vuxna och gratis för barn under 12.

Vilka var Spice Girls?

Spice Girls var en brittisk tjejgrupp som bildades 1994 och bestod av 5 medlemmar. Dessa var Melanie Brown (“Scary Spice”), Melanie Chisholm (“Sporty Spice”), Emma Bunton (“Baby Spice”), Geri Halliwell (“Ginger Spice”) och Victoria Beckham (“Posh Spice”). Från 1996 och fram till år 2000 så låg denna gruppen högt på olika topplistor och de förekom även mycket i media. De har haft nio listettor i Storbritannien, en listetta i USA, som då. var låten Wannabe.

Anledningen till att gruppen bildades var att Chris Herbert fick en idé att skapa en uppföljning på pojkbandet Take That. Han valde att ta ett gäng tjejer för att skapa en grupp. Han höll en audition och där fanns då Melanie Chisholm med som gjorde intryck med sin sångröst. Melanie Brown som var nervös men hade en personlighet han gillade samt Victoria Adams som sjöng en sång från musikalen Cabaret. En andra audition hölls och strax innan det så ringde Geri Halliwell och ville få en chans då hon missat första. Efter den andra auditionen valdes fem av de sökande ut för att se hur man fungerade tillsammans. De fem var Melanie Chisholm, Melanie Brown, Victoria Adams, Geri Halliwell och Michelle Stephenson. De märktes snabbt att Michelle Stephenson inte passade in med de andra fyra och en ny tjej föreslogs av sångläraren, nämligen Emma Bunton, som blev den femte medlemmen. Gruppen splittrades år 2000. Geri Halliwell lämnade bandet 1998. Medlemmarna har därefter främst fokuserat på sina egna karriärer.

Boka boende

Du som bara måste se denna utställning eller vill upptäcka London för övrigt, du ska se till att boka ett bra hotell för en eller flera nätter. Här på vår sida hittar du en mängd bra alternativ när det kommer till boenden. Du kan söka fram olika hotell på flera sätt. Det går även bra att kontakta oss om du behöver hjälp med att boka eller har några frågor.

Hilton London Bankside  Hilton London Bankside
2-8 Great Suffolk Street, London
Nära Saint Paul's Cathedral

    5 stjärnor
Från 4314 SEK per natt

Boka hotell


The Cavendish London  The Cavendish London
81 Jermyn Street, London
Nära Buckingham Palace

    4 stjärnor
Från 2474 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img