Tina – The Tina Turner Musical

Se musikalen om Tina Turners liv

Se musikalen om Tina Turners liv

Ett besök på musikal är nästan ett måste när man är i London. En av de som snart har premiär är The Tina Turner Musical. Denna musikal spelas på Aldwych Theatre, West End, London. Musikalen är skriven av Katori Hall tillsammans med Tina Turner själv. Den handlar om Tinas start, i Tennessee till dess hon bli en rockdrottning utan dess like. Det är en historia om en kvinna som många gånger vågat trotsa en mängd olika gränser, kring sin ålder, sitt kön och sin ras.

Tina Turner

Tina Turner föddes som Anna Mae Bullock 1939 i Tennessee, USA. Hon är en av de allra mest framgångsrika kvinnliga rockmusikerna och har kallats för The Queen of Rock & Roll. När Tina föddes, bodde hon med sina föräldrar och syskon i det lilla samhället Nutbush i Tenessee. Hennes föräldrar skilde sig, och de flyttade till staden Saint Louis. Det var här Anna Mae träffade Ike Turner. Hon började sjunga med honom och hans band. 1960 gavs en låt ut med henne och hon bytte namn till Tina Turner. 1962 gifte hon sig med Ike, i Mexico. Under 1960-talet kom de att ha otaliga hits tillsammans, men under mitten av 1970-talet började äktenskapet att bli sämre. Ike missbrukade och misshandlade Tina. Hon begärde skilsmässa 1978.

Efter skilsmässan med Ike hade Tina det tufft ekonomiskt. Hon släppte ett album, som var rockigare än det hon gjort med Ike. Hon började även turnera väldigt mycket. 1984 släppte hon What’s Love Got to do with it, samt albumet Private Dancer. Den blev en succé.  Efter det så har Tina Turner gjort succé, gång på gång.

West End

West End i London är egentligen ett område i London men man benämnde ofta Londons teaterområde med namnet West End. Det finns runt 35 olika teatrar kring detta område. Dessa ligger mellan The Strand i söder, till Oxford Street i norr, till Regent Street i väster till Kingsway i öster. Några av de mest berömda gatorna här är Drury Lane, Shaftesbury Avenue och The Strand.

Boka hotell

Om du vill åka till London för att se denna musikalen eller en annan föreställning, så är det en god idé att boka ett hotell eller någon form av boende. Här på vår sida hittar du en mängd olika alternativ. Du kan söka fram via våra olika menyer eller så kan du kontakta oss om du behöver hjälp.

Radisson Blu Edwardian Hampshire Hotel  Radisson Blu Edwardian Hampshire Hotel
31-36 Leicester Square, London
Nära Covent Garden Market

    5 stjärnor
Från 3688 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img