13 platser i London som skulle kunna vara någon helt annanstans på jorden

I Kew Gardens Palm House känns det som om du går runt i regnskogen

I Kew Gardens Palm House känns det som om du går runt i regnskogen

Det är ju såklart något visst med Londons röda bussar, Big Ben, Piccadilly Circus och alla andra välkända landmärken Storbritanniens huvudstad har att erbjuda.

Men för de som är nyfikna på en annan sida av staden har sajten TimeOut plockat fram 13 olika platser som ser ut att höra hemma i helt andra länder!

1. Kew Gardens Palm House

I denna härliga oas i utkanten av västra London skulle du lätt kunna missta dig för att vara djupt inne i regnskogen. Royal Botanic Gardens i Kew är 250 år gammal, men det finns gott om saker att göra för den moderna äventyraren. Trädgårdarna erbjuder exotiska blommor, vilda ängar och du kan till och med ta en promenad bland trädtopparna!
I det viktorianska palmhuset är det varmt och fuktigt och när du promenerar runt kommer du träffa på tropiska träd, bananplantor och andra växter som absolut inte borde växa i Londons ofta gråa och regniga klimat!
Kew

 

2. Rivoli Ballroom

Denna kärleksfullt restaurerade balsalen från 1950-talet är den enda som finns kvar i London! På grund av sin imponerande art deco-design har denna balsal i Brockley i södra London blivit K-märkt. Inredningen, som går helt i guld och lyxigt rött sammet med stora kristallkronor och kinesiska lyktor hängades från taket, är verkligen en stilstudie i överdåd och man skulle inte bli förvånad om Elvis dök upp på dansgolvet!
Brockley

 

3. Lee Valley White Water Centre

Denna plats var del av OS i London år 2012 och den är nu öppen för allmänheten för de som önskar adrenalinstinna aktiviteter såsom forsränning, kanot- och kajakpaddling. Väljer du forsränning kommer du få åka banan som utmanade även de mest erfarna under OS, och det märks då du definitivt kommer fara runt som en vante i vattnen som fortfarande har OS-tävlingsstandard.
Waltham Cross

 

4. Japan Centre

Var det London eller Tokyo du var i? Det är lätt att ta fel i detta Japan-paradis! Här kan du smaka på utsökt sushi, prova specialimporterade drycker och till och med plocka på dig manga-tidningar och japanska souvenirböcker (om du vill låtsas att du faktiskt tagit dig ända till landet i öst).
Piccadilly Circus

 

5. Russian Orthodox Church

Denna rysk-ortodoxa kyrka som tornar upp sig över Chiswick i västra London bär egentligen det lättsmälta namnet The Cathedral of the Dormition of the Mother of God and the Royal Martyrs. Den knallblåa kupolen med guldstjärnor gör att det känns betydligt troligare att du faktiskt är i St Petersburg och inte i Storbritanniens huvudstad! Inredningen går inte heller av för hackor med en mängd ikoner och eleganta träsniderier.
Gunnersbury Rail

 

6. Lina Stores

Innanför den gröna 1950-talsfasaden i hjärtat av Soho ligger Lina Stores, en ikonisk familjeägd italiensk deli som har funnits i över ett halvt sekel. Förutom torkad pasta (lagrade i vackra trälådor), finns det en delikatessdisk fullproppad med rökt kött, skinka, salami, oliver, ost, marinerade kronärtskockor och färsk pasta.
Brewer Street

 

7. Leighton House Museum

Leighton House öppnades återigen år 2010 efter en påkostad renovering som både avslöjade och återställde många av husets dekorativa inslag, samt en tidigare okänd trappa. På 1860-talet gav konstnären Frederic Leighton sin vän, arkitekten George Aitchison, uppdraget att bygga honom ett imponerande hus i Holland Park. När det stod färdigt fyllde Leighton huset med antika skatter från hela världen, samt sina egna verk och de av hans samtida konstnärer. De magnifika festsalarna på nedervåningen är utformade för påkostad underhållning och en dramatisk trappa som leder till en enorm ljus ateljé tar upp det mesta av andra våningen. Fyra påbyggnader har tillkommit under åren; den mest slående är Arabic Hall, vars syfte är att visa upp Leightons enorma samling av kakel från 1500-talets Mellanöstern.
Kensington

 

8. Finnish Church

Finska Kyrkan i Rotherhithe har förstås en traditionell finsk bastu och från tisdag till söndag kan vem som helst få komma in och nyttja den för £6 per person. Det finns även möjlighet för en privat bokning för 1-2 personer – även om det kanske verkar väl hett för en första dejt! Är ni flera som vill basta går det också att klämma in några till.
Rotherhithe

 

9. BAPS Shri Swaminarayan Mandir

Alldeles i närheten av Wembley Stadium ligger detta Hinduiska tempel som är ett av de största utanför Indien. Och med sina polerade marmorgolv, fantastiskt utsmyckade kolonner och imponerande välvda tak är detta tempel en överdådig men lugn oas i London. När du gått uppför de blänkande trapporna och stigit in i den stora hallen med sina detaljerade träsniderier och helgedomar för hinduiska gudar kommer du omedelbart bli transporterad till djupaste Indien!
Brent Park

 

10. Barbican Conservatory

Mitt inne i Londons city, och omgärdad av cement, ligger denna dolda gröna oas där du kan undslippa storstadens buller för en stund. I dammen simmar exotiska fiskar och detta imponerande växthus är hem till över 200 olika tropiska träd och växter. På söndagar serveras även afternoon tea!
Barbican

 

11. Terrace Catacombs

Highgate Cemetarys läskiga katakomber är inget för de räddhågsna men vågar du dig bara in i denna enorma gotiska gravkammare blir du belönad med en oerhört vacker viktoriansk arkitektur. Lyckas du ta dig ut levande (vilket vi är rätt så säkra på att du gör!) så är ett besök på själva kyrkogården, som även är ett naturreservat, ett måste. Här vilar kändisar som Karl Marx, poeten TS Eliot och många, många fler.
Darthmouth Park

 

12. Behesht Restaurant

Okej, du må vara på Harrow Road i västra London men när du kliver in genom dörrarna på Behesht blir du direkt transporterad till gamla Persien. Inredningen är verkligen överdådig och redan i lobbyn hälsas du av ett par kärvänliga gröna papegojor i en stor bur. Längre in i restaurangen är inredningen om möjligt ännu mer prålig, med porlande fontäner, kvittrande sångfåglar mitt bland krukor, målningar och skulpturer.
Kensal Green

 

13. St Dunstan-in-the-East

De bombade ruinerna av denna medeltida kyrka har gjorts om till en charmig miljö genom en fantasifull plantering av buskar, klätterväxter och en imponerande fontän. St Dunstan-in-the-East är ett utmärkt exempel på ett litet utrymme mitt i storstaden som med knappa resurser har fått ett nytt syfte och maximal användning.
Aldgate