Avrådan för icke nödvändig resa

I nuläget råds du att stanna hemma

I nuläget råds du att stanna hemma

Som läget ligger i hela världen nu, med coronaviruset som härjar, så är det inte en god idé att åka till London om det inte är så att du absolut måste. Dessutom har nu UD gått ut med att de avråder nu från icke nödvändiga resor till alla länder. Som tur är så har flera resebolag även gått ut med att de kommer låta alla kunder avboka sina resor. Så har du bokat en resa till London så kan du nu avboka den och få pengarna tillbaka.

Allvarligt läge

UD skrev i ett pressmeddelande för bara ett par dagar sedan: ”Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande avråder UD från icke nödvändiga resor till alla länder. I länder eller områden där UD sedan tidigare avråder från resor, gäller dessa beslut”.

Det man menar med icke-nödvändiga resor är besöks- och turistresor. Denna avrådan gäller fram tills den 14 april då man tar nytt beslut.

Många resebolag ställer nu in flygningar. TUI ställer till exempel in alla flygningar i fyra veckor men de som edan bokat biljett får möjlighet att boka om eller avboka sin resa. Tanken är att de som redan befinner sig på sin destination ska kunna flyga hem som vanligt.

Apollo ställer in sina flygningar de närmaste 14 dagarna. Ving säger att alla deras kunder kommer att kunna boka om eller få pengarna tillbaka. De ställer in sina resor fram till den 14 april.

Vad innebär en avrådan?

När UD avråder från resor till ett land så gör det de om de bedömer att säkerhetssituationen är farlig, oberäknelig eller snabbt föränderlig. UD kan också avråda från resor på grund av följderna av en naturkatastrof. En avrådan kan även innebära att det finns mycket begränsade möjligheter för UD/ambassaden att hjälpa svenska resenärer på plats, till exempel om det är krig eller en krigsliknande situation.

UD kan avråda från det som kallas icke nödvändiga resor, vilket innebär turist- och besöksresor. Det är vad de nu har gjort. Det innebär att arbetsresor och andra resor ännu går att göra.

Följ utvecklingen

Även om vi här på denna sida mer än gärna ser att du reser till London, så kan det vara bra att du i nuläget stannar hemma. Du bör följa det som UD och den svenska regeringen säger. Det är bra att följa utvecklingen via nyheter med mera om vad som gäller och kommer att gälla. Fram tills att det åter igen är säkert att åka, så kan du stötta den stad du bor i. Som läget ligger nu i Sverige så är det många branscher där det går mindre bra för. Det då många stannar hemma. Om du är fullt frisk, se då till att gå ut och äta och lev som vanligt, så att de företag vi har kan överleva denna kris.

Vi kommer fortsätta att skriva om events och sevärdheter längre fram för att du ska veta vad som gäller för dessa. I Nuläget så har många saker ställts in eller skjutits fram, även i London och övriga Storbritannien.

Astor Court Hotel  Astor Court Hotel
20 Hallam Street, London
Nära University College London

    3 stjärnor
Från 2199 SEK per natt

Boka hotell


The Leonard Hotel  The Leonard Hotel
15 Seymour Street, London
Nära Marble Arch

    4 stjärnor
Från 2362 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img