Bedragare på lyxhotell i London slipper fängelse tack vare sin övervikt

Lyxhotell och The Shard i London
En överviktig bedragare som med hjälp av stulna kreditkort har spenderat 50 000 pund på lyxhotellvistelser i London slapp idag fängelsestraff efter att ha hävdat att hans vikt orsakar minnesförlust.

Mahyar Bahamani, 28, erkände bedrägeri på 11 punkter i domstolen Southwark Crown Court, men hävdade att han knappt kunde minnas brotten på grund av den minnesförlust som orsakats av hans sömnapné. Sömnapné kan orsakas av övervikt och innebär att man kan sluta andas i sömnen, vilket leder till sömnlösa nätter och minnesförlust.

Bahamani använde stulen information från American Express-kort för att boka rum till sig själv och sina vänner på hotell som Hilton Metropole i Paddington, samt Athenaeum och Claridges, som båda ligger i Mayfair. Under sex månader spenderade den arbetslöse Bahamani 49 197,68 pund på olika hotellvistelser, alltmedan han bodde i sin mammas anspråkslösa lägenhet i Acton, västra London.

Bahamani besökte också Radisson Blu och Churchill Hotel, båda vid Portman Square, och spenderade tusentals pund på Claridges, Hilton on Park Lane, Intercontinental och Jumeriah Carlton Tower. Han spenderade mer än 20 000 pund på lyxhotellet Athenaeum Hotel i Mayfair, samt 6 000 pund på femstjärniga Bulgari Hotel i Knightsbridge.

– Nummer ett var Bulgari Hotel, det fanns tre olika bokningar på olika datum i april och maj. Han avsåg att betala med kreditkort som han inte var auktoriserad att använda. Han använde sitt eget pass som identifikation, så bevisningen är övertygande. Vid det sista tillfället hade han med sig en grupp personer som orsakade problem på spaavdelningen och polis kallades dit. Han var inte där när polisen kom, och han återkom aldrig för att betala hotellräkningen. Den 25 juni bokade han fem olika rum på Hilton Metropole på Edgware Road för sammanlagt 3 423 pund. På Radisson Blu i juli bokade han de finaste sviterna, och på samma sätt var det på Hyatt, Athenaeum, Claridges och Intercontinental, sa åklagare Richard Bendall.

Bahamanis försvarare Matthew Bainbridge menar att Bahamani led av dåligt självförtroende och bokade dyra hotellrum på lyxhotell för att skaffa sig vänner.

– Han ber om ursäkt och inser att det han gjorde var fel. Brotten var ett sätt att ge något till de personer han var tillsammans med, men det var inget han gjorde för sin egen skull, utan han gjorde det för andra, sa försvarare Bainbridge.

›› När du nu vet du var den som vill vältra sig i lyx väljer att bo någonstans, så kan du också boka ett hotellrum via oss med prisgaranti