Buckingham Palace

Missa inte Buckingham Palace

Missa inte Buckingham Palace

För dig som gillar slott, eller palats, så är Buckingham Palace något du inte bör missa. Det ligger placerat mitt i Londons stadskärna, så det är inte svårt att ta sig hit genom en promenad. Innan Buckingham Palace uppfördes, så stod det här flera andra hus.  Dessa hette Blake House, Arlington House och Goring House.

Palatset är från 1700-talet och har byggts på med etapper genom åren. 1703 var året som ett privatpalats bygges åt dåvarande hertigen av Buckingham. 1762 kom detta palats att bli i kungliga ägor. Det verkade som privatresidens åt kung George III. 1837 kom det att bli monarkens officiella residens och då åt drottning Viktoria.

Palatset består av 19 representationsrum, 52 huvudsovrum, 92 kontor, 188 personalsovrum och 78 badrum. Det har hela tiden byggts ut ända sedan George III flyttade in. Två arkitekter är de som står bakom det mesta som gjorts på denna byggnad, nämligen Edvard More och John Nash. De sista stora utbyggnaderna gjordes kring slutet av 1800-talet. Inredningen i detta palats är mestadels från 1800-talet och mycket finns kvar och bevarat. Det finns även kinesisk kejserlig stil och kvar av detta finns det i möbler och prydnader. Slottet innehar även många tavlor av konstnärer så som Rembrandt, Rubens, Vermeer och van Dyck.

Om du vill besöka detta palats, så är det öppet för allmänheten mellan slutet av juli och oktober.

Missa inte Londons största privata park

Om du ändå besöker Buckingham Palace, se till att ta dig bakom detta palats. För här ligger Londons största privatägda park. I denna park kan du bland annat hitta en konstgjord sjö, men även konstverk av olika slag. Ett av de allra mest kända konstverken som finns här är en stor urna, som heter Waterloo Wase och den är skapad av Napoleon som ett minne över alla sina erövringar. När han förlorade slaget vid Waterloo, så kom denna urna att hamna i engelsmännens händer och George IV gjorde klar urnan så som den ser ut idag.  Parken har inte alltid varit öppen för allmänheten, utan det var 2002 som drottningen bjöd in till att man fick komma in i denna trädgård.

I närheten av Buckingham Palace finner du flera andra sevärdheter som är väl värda att se. Bland annat Queen Victoria Memorial, Vaktombytet, Royal Mews, Vaktmuseet och mycket mer!

Boka hotell med oss

Om du är på väg att boka en resa till London, så passa även på att boka ditt boende. Här hos oss hittar du hotell i olika prisklasser. Välj om du vill bo nära Buckingham Palace eller andra sevärdheter. Du hittar hotell, hostels och B&B genom att söka direkt på vår sida. Om du inte hittar det du söker eller behöver hjälp med något så är du välkommen att kontakta oss. Vi kan hjälpa dig att ta fram ett lämpligt boende så väl som att genomföra bokningen åt dig. Missa inte heller att kolla in våra nyheter. Vi skriver varje vecka om olika saker som händer och sker i London.

The Nadler Victoria  The Nadler Victoria
10 Palace Place, London
Nära Buckingham Palace

    4 stjärnor
Från 2638 SEK per natt

Boka hotell


The Rubens At The Palace  The Rubens At The Palace
39 Buckingham Palace Road, London
Nära Buckingham Palace

    4 stjärnor
Från 2545 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img