Cykelfestivalen Prudential RideLondon Freecycle återvänder till London i juli

Njut av Londons bilfria gator på cykel

Njut av Londons bilfria gator på cykel

Prudential RideLondon Freecycle, en del av världens största cykelfestival, återvänder till London lördagen den 30 juli 2016 med en utökad rutt och en helt ny festivalzon på Southbank.

Detta års event, som är en del av cykelfestivalen som organiseras av Londons borgmästares kontor, kommer att visa upp nya områden i huvudstaden. Rutten kommer återigen att gå längs med Strand och Lincoln’s Inn Fields, för att sedan återvända till Victoria Embankment, via en sträcka längs med den nyöppnade East-West Cycle Superhighway (CS3).

 

Förbi ikoniska landmärken

Den nästan 1,3 mil långa turen åker förbi ikoniska landmärken som Buckingham Palace, Trafalgar Square, St Paul’s Cathedral och Bank of England och åker återigen söder om  floden och över Waterloo Bridge; en väg som erbjuder en fantastisk utsikt över London. Det finns ytterligare dryga 3 km att upptäcka på de så kallade Explore Routes som går genom City of London som gör att cyklister kan upptäcka huvudstadens slingrande, historiska gator ordentligt.

Ruttkartan finns tillgänglig här

 

Cykelbaserad underhållning

Sju festivalzoner (utökat från förra året sex festivalzoner) erbjuder deltagare en chans att stanna till och njuta av ett stort utbud av gratis cykelbaserad underhållning och prova en mängd olika cykelbaserade aktiviteter. Varje festivalzon kommer att erbjuda säker cykelparkering så att deltagarna kan lämna sina cyklar på ett säkert sätt och bara njuta av det roliga.

De sju festivalzonerna är:

• Green Park

• Aldwych

• Lincoln’s Inn Fields

• Guildhall Yard

• Leadenhall Market

• St Paul’s Churchyard

• Southbank (ny för 2016)

 

‘En fantastisk upplevelse’

-Prudential RideLondon Freecycle är ett av Londons bästa gratisevents för hela familjen. Det är en fantastisk upplevelse att rida genom vår stora stad på bilfria vägar och festivalzonerna erbjuder underhållning i toppklass för alla. Det finns så mycket att se och göra och senare på dagen finns det möjlighet att se världens bästa kvinnor tävla i Prudential RideLondon Classique och sedan uppleva roliga Brompton World Championship-finalen, säger tävlingsledaren Hugh Brasher.

 

Gratis registrering är nu öppen på www.PrudentialRideLondon.co.uk/FreeCycle