Dagsutflykter från London

Stonehenge är en av alla trevliga dagsutflykter du kan göra

Stonehenge är en av alla trevliga dagsutflykter du kan göra

Om du vill uppleva lite mer av England än bara London, så finns det flera trevliga platser att åka till på en dagstur. Det finns flera utflyktsmål i närheten som är perfekt att åka på. Du har bland annat Cotswold, Windsor Castle, Stonehenge med flera andra. Du kan åka på egen hand genom att hyra bil, eller åka tåg. Eller så bokar du genom någon researrangör.

Utflyktsmål nära London

Cotswolds

Cotswold är en idyllisk plats att besöka och det är mer eller mindre själva sinnebilden av hur engelsk landsbygd ska se ut. Här finns det får som betar, pittoreska byar och böljande gröna kullar att beskåda. Detta område är med på listan”Areas of Outstanding Natural Beauty”. Dessutom finns en av landets äldsta pubar här.

Stonehenge

Stonehenge är nästan ett måste när du är i England. Detta mystiska jättemonument med stenar förbryllar historiker och arkeologer än idag.

Windsor Castle

Windsor Castle är ett av alla vackra slott i England. Detta slott är dessutom det brittiska kungahusets officiella residens. Det är även Storbritanniens största slott. Slottet började uppföras under 1066-talet och då av Vilhelm Erövraren. Idag har detta slott 1000 rum och fem hektar mark.

Bath

Bath är med på världsarvslistan och det grundades av de gamla romarna. Denna stad är en av Englands äldsta städer. Här finns bland annat heta källor, många teatrar, flera museer samt fantastiska Royal Crescent.

Oxford

Du som gillar att besöka historiska miljöer ska inte missa att åka till Oxford. Vandra runt på detta gamla lärosäte och se hela universitetet, biblioteket och gotiska katedraler.

Stratford-upon-Avon

Stratford-upon-Avon är William Shakespeares hemstad och väl värt att besöka. Här hittar du hans hem, väl bevarat och det fungerar idag som ett museum. The Royal Shakespeare Company har sitt säte i staden och här spelas pjäser året om.

Warwick Castle

Warwick Castle är ett medeltida slott som ligger vid floden Avon i Warwickshire. Här kan man uppleva medeltidsaktiviteter som tornerspel, pilbågsskytte samt även en demonstration av en 18 meter hög medeltida katapult.

Highclere Castle/Downton Abbey

Har du följt serien Downton Abbey? Då ska du besöka Highclere Castle i Hampshire som är en av inspelningsplatserna för serien. Du kan gå på guidade turer i slottet, eller ta en egen promenad i den magnifika slottsparken. Det finns även en utställning med egyptiska artefakter. Det är kul att besöka detta ställe oavsett om du sett serien eller inte.

Boka hotell

Du som vill boka ett bra hotell hittar flera alternativ här på vår sida. Det är inte fel att bo i London och sedan ta dessa utflykter ovan som dagsturer. Du kan söka runt på vår sida efter lämpligt boende. Vi har hotell för alla smaker och i en massa olika prisklasser. Det finns något som passar alla. Det går även bra att kontakta oss om du vill ha hjälp med din bokning eller om det är så att du har en eller några frågor.

 

Hilton Garden Inn London Heathrow Airport  Hilton Garden Inn London Heathrow Airport
Eastern Perimeter Rd, Hounslow
I Hounslow (Hillingdon)

    4 stjärnor
Från 874 SEK per natt

Boka hotell


Mondrian London  Mondrian London
20 Upper Ground, London
Nära Saint Paul's Cathedral

    5 stjärnor
Från 2113 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img