England öppnar upp igen

Den brittiska regeringen planerar nu för lättnader

Den brittiska regeringen planerar nu för lättnader

Den brittiska regeringen planerar nu för lättnader i Corona restriktionerna. Detta påbörjades redan under början av mars, då man som ett första steg satte 8 mars som att öppna alla skolor igen. Boris Johnson presenterade i slutet av februari en slags tidtabell med olika steg för hur England ska kunna återgå till ett mera normalt läge.

Fler ska kunna ses

Från och med den 29 mars så ska det vara tillåtet att upp till sex personer eller två hushåll att få ses, ute, även i trädgårdar hemma. 29 mars är även datumet för golfbanor, tennisbanor och andra sportanläggningar utomhus att få öppna igen och organiserad idrott för vuxna och barn att dra i gång igen.

Uteserveringar från april

Ett kommande steg i öppnandet av England är att låta pubar och restauranger att servera gäster på uteserveringar och det från 12 april, om smittläget tillåter det vill säga. Maj och juni så hoppas man på att kunna öppna upp mer samt att åter börja tillåta publik på sportevenemang.

Öppningen av England

8 mars: Skolor öppnar igen; två personer från olika hushåll får träffas utomhus.

29 mars: Sex personer från sex olika hushåll får träffas utomhus under ”Sexpersonsregeln”.

12 april: Uteserveringar får återöppna och socialisering utifrån ”sexpersonsregeln” tillåts; britter tillåts semestra inrikes; gym, museer och bibliotek får öppna.

17 maj: Restauranger får börja servering inomhus och personer får mötas under särskilda regler; sportevenemang som fotbollsmatcher får återigen ha publik på upp till 4000 besökare.

21 juni: Alla begränsningar på brittiska samhället släpps: klubbar, konserter och danstillställningar tillåts.

Innan steg 4, den 21 juni, så kommer ministrarna granska social distansering och andra långsiktiga åtgärder som syftar till att minska smittspridningen inklusive ”en meter plus”-regeln och användandet av munskydd. De kommer också överväga om det är möjligt att lyfta rekommendationen att arbeta hemifrån. Denna regel kommer dock att gälla tills dess att granskningen är klar. Regeringen hoppas även att alla regler kring bröllop och begravningar kan upphävas detta datum.

Reseinformation från Sveriges ambassader

Reseavrådan till Storbritannien från Sverige

UD återinförde den 21 december avrådan från icke nödvändiga resor till Storbritannien. Beslutet gäller tills vidare.

Testkrav och karantän vid resa till Storbritannien

Vid resa till Skottland gäller från 15 februari obligatorisk hotell-karantän. Resenären bekostar själv karantänsboendet. Se skotska myndigheter för ytterligare information.

Vid resa från Sverige till England måste du:

– testa negativt för covid-19 inom tre dagar före avresa. PCR-tester tillåts och i vissa fall LAMP eller lateral flow.

– självisolera 10 dagar vid ankomst

– testa dig två gånger efter ankomst, dag 2 och dag 8, dessa test måste bokas innan avresa och resenären står själv för kostnaden, £210

– fylla i ett webbformulär inom 48 timmar före ankomst

OBS! Om du inom 10 dagar före ankomst har vistats i ett av länderna på Storbritanniens så kallade “röda lista” gäller obligatorisk hotellkarantän i tio dagar. Hotellbokning måste göras i förväg och du måste själv stå för samtliga kostnader. (Källa: Swedenabroad)

Det är kanske bra att avvakta att resa till England eller London just nu. Tills att läget med pandemin förbättras runt om i världen.

Astor Court Hotel  Astor Court Hotel
20 Hallam Street, London
Nära University College London

    3 stjärnor
Från 2199 SEK per natt

Boka hotell


The Leonard Hotel  The Leonard Hotel
15 Seymour Street, London
Nära Marble Arch

    4 stjärnor
Från 2362 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img