Bo på femstjärnigt hotell i London – billigare än att hyra en etta

Ett hotellrum med tillgång till swimmingpool i St Paul’s kan kosta t.ex. 754 pund i veckan, medan en ynka enrummare kostar ca 840 pund.

Skjuter i höjden: Hyrpriserna i London fortsätter att öka

Enligt en studie är de hutlöst dyra innerstadshyrorna så höga att det är billigare att bo på lyxhotell.
Trendiga stadsbor kan spara nästan 250 pund i veckan på att sova i fyrstjärnig lyx, jämfört med vad det kostar att hyra en etta i London.

Efterforskningar som lastminute.com har gjort visar att skyhöga priser i huvudstaden kan bränna ett drygt 650 pund stort hål i plånboken varje vecka för de som hyr en lägenhet i Shoreditch, östra London.
Men en veckas vistelse på ett modernt, fyrstjärnigt hotell i området ligger på 420 pund – man sparar alltså nästan 250 pund.

Shoreditch

Shoreditch i London
Ett liknande rum på ett fyrstjärnigt hotell mitt inne i stan kostar drygt 600 pund, jämfört med en veckas hyra på ca 850 pund för en etta.

Innerstan

Centrala London city hotell
Enligt undersökningen kan de som bokar hotell i Londons innestad och väljer smart spara en massa pengar även på ett femstjärnigt spahotell nära Covent Garden – 40 pund i veckan mindre än för en etta i skokartongsstorlek.
Notan för room service dygnet runt, portvakt, nya lakan, rena handdukar, tofflor, morgonrock och gratis Wi-Fi blir sammanlagt ca 740 pund i veckan, jämfört med ca 780 pund för att hyra en bostad.

Covent Garden

Telefonkiosker i Covent Garden
Ett femstjärnigt hotellrum i Covent Garden med en swimmingpool i St Paul’s skulle kosta 750 pund i veckan, medan en ynka enrummare kostar ca 840 pund, visar undersökningen.

St Paul’s

St Pauls Cathedral i London
Londonborna har hamnat i en situation där hyrpriser trissas upp alltmer, samtidigt som hemligheten till att undvika stadens galna hyrkostnader finns bakom dörrarna till huvudstadens hotell. Vem hade kunnat tro att det skulle komma en dag när lyxhotell ger mer värde för pengarna än att hyra en möblerad etta i innerstan?

Hitta prisvärda hotell, billigare än lägenheter i London

Grädden på moset är att du aldrig mer kommer behöva bädda sängen, skura badkaret eller ställa ut soptunnorna – och ännu bättre, allt detta finns tillgängligt i stans mest eftertraktade områden, säger Amanda Cumine, talesperson för Lastminute

››Missa inte chansen att jämföra prisvärda hotell här på London Hotell du också.