Fira midsommar i London

Fira svensk midsommar i London

Fira svensk midsommar i London

Midsommar är en svensk högtid, men det är ändå något som går att fira i London, eftersom det finns många svenskar som bosatt sig här och vill behålla en del av sina traditioner. Svenska Handelskammaren i London brukar styra upp ett midsommarfirande i Hyde Park och är du i London över just midsommar, varför inte vara med?  I år är även sajten Londonsvenskar med och anordnar detta. Skillnaden med att fira midsommar i Sverige och London, är att den senare firar först på lördagen. I Sverige är midsommar alltid en fredag, men eftersom det är en vanlig arbetsdag i England, så firar man istället på lördagen.

Var med och fira du också

Många börjar dagen med att plocka blommor att ha till sina kransar i håret. Även blommor till en midsommarstång plockas. Midsommar i London erbjuder ett par organiserade fester samt att det även är firande i Hyde Park. Det är många människor som deltar i firandet i just Hyde Park, och har gemensam picknick, men av just detta finns det inte en officiell arrangör. Det är strikta regler i denna park, så att resa en midsommarstång i vanlig storlek går inte. Dock kommer det att i år finnas en, som är 1,5 meter hög.  Firandet är mellan 12-18. Sedan håller sajten Londonsvenskar även ett party efteråt som det går att delta i.

Svensk midsommarmat i London?

Det går att hitta ett riktigt bra utbud av svensk mat i London nuförtiden. Bland annat finns butiken Totally Swedish som har varor så som knäckebröd och svenskt godis. En annan butik är Scandinavian Kitchen, som säljer kaviar, sill, svenska köttbullar, falukorv och mycket mer.

Fira midsommar på restaurang Aquavit

Restaurang Auqvavit som ligger på Carlton street, St James’s Market håller i ett äkta svenskt firande och det redan på fredagen, alltså midsommarafton. Här kommer det finnas svensk midsommarmat, midsommarstång med mera. Det kommer även finnas en pop-up bar, med drycker och snacks. I restaurangen kommer det finnas ha en exklusiv midsommarmeny, men bland annat den klassiska midsommartallriken, som innehåller bland annat sill, färskpotatis, västerbottenostpaj och en massa annat gott.

Gör något helt annat

Om du är i London över denna svenska helgdag, så är det så klart inte ett måste att fira midsommar bara för att du är svensk. London har så mycket mer att erbjuda och kanske du vill införliva nya traditioner i ditt liv? Se våra tidigare artiklar om ställen och platser att se och besöka.

Boka hotell med oss

Här på vår sida hittar du hotell för alla smaker och alla plånböcker. Det finns budgetalternativ så väl som lyxigare alternativ. Du kan enkelt söka fram hotell här och boka. Om du inte hittar det du söker eller behöver hjälp med något annat så är det bara att kontakta oss, så ser vi till att hjälpa dig med det du undrar eller genom att hjälpa dig och boka ditt hotell.

Vi på LondonHotell önskar er alla en riktigt Glad Midsommar!

 

Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


Corus Hotel Hyde Park  Corus Hotel Hyde Park
Lancaster Gate, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1433 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img