Från London till Skottland

Ta tåget från London till Skottland

Ta tåget från London till Skottland

Om det är så att du ska tillbringa en tid i London, så kanske tanken på att ta en tur till Skottland har föresvävat? Det är ju så att Skottland tillhör ju Storbritannien precis som England och London. Det är kanske inte så lätt att ta en dagstur dit, det är en bit, men åka dit för en natt eller två, för att sedan åka tillbaka till London är inte fel.

Hur tar man sig till Skottland?

Det finns tre sätt att ta dig till Skottland. Du kan så klart åka egen bil, men det tar kanske lite för lång tid. De två andra alternativen är då bra mycket bättre. De alternativen är tåg eller flyg. Det allra snabbaste sättet är så klart att ta flyget.  Ett flyg från London till Edinburgh går på cirka 1 timme och 15 minuter och till Inverness tar det cirka 1 timme och 30 minuter.

När det kommer till tåg mellan London och Edinburgh så tar denna resa cirka 4 timmar och till Inverness så tar resan 8 timmar. Det går att åka en av huvudlinjerna som finns eller så väljer man att åka Caledonian Sleeper. Det är nattåget och passar bra om det är Inverness du vill besöka, med tanke på restiden.

Billigaste och snabbaste sättet är att ta flyget, men tågresan är väl värd att göra, då det ger dig en massa fantastiska vyer, både i England och senare i Skottland. Just när du kommer upp i högländerna, närmare Inverness, så kommer vyerna att vara helt magiska!

Se och göra i Skottland

I Skottland finns det en mängd sevärdheter att ta sig an. Allt beror ju lite på vilken stad du väljer att åka till. I Edinburgh finns det vackra slott, monument, vackra parker, The Royal Mile och mycket mer. Inverness ger dig möjligheter så som att besöka Loch Ness och Culloden. Så bestäm dig för vad du är mest intresserad av och leta sedan information om just detta på nätet.

Sedan beror det ju även på hur många dagar du vill stanna över i Skottland innan du tar dig tillbaka till London igen.

Oavsett stad i Skottland, se till att testa maträtten haggis, om du vågar. Skölj ner det med ett glas whiskey!

Eller så stannar du i London

Om det är första gången i London så kanske det är bra att bara satsa på denna stad. Det finns ju en hel del sevärdheter här att ta sig an. Den som är i London lite oftare och sett allt redan eller i alla fall det mesta, den kan ta sig en tur till Skottland.

Boka hotell

Här på vår sida hittar du bra hotell i London. Än har vi inga i Skottland att erbjuda. Du som vill hitta ett bra boende i London kan söka runt på olika sätt. Det går även bra att kontakta oss om du har frågor eller om det är så att du behöver hjälp med något.

Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img