Gratis saker att göra i London

British Museum har fri entré

British Museum har fri entré

Om du har en begränsad budget på din resa till London, men ändå vill uppleva så mycket som möjligt när du är där så ska du se till att göra saker som är gratis. Det finns mängder av saker att se och göra i denna stad som inte kostar dig ett enda öre!

Gå på ett museum

I London har alla stora museer gratis entré! Det gör att du kan besöka Tate Modern så väl som British Museum, som för övrigt anses vara stadens bästa museum. Detta museum är enormt stort, så du kan sysselsätta dig en hel dag.

Du kan även besöka National Portrait Gallery, med tusentals porträtt av brittiska kändisar.

Lyssna på en vacker kör

I Westminster Abbey kan du alla veckodagar utom onsdagar lyssna på Abbey Choir School när de uppträder. Vardagar är det klockan 17 och helger är det klockan 15. Att gå till denna kyrka är gratis, men det går att lägga en frivillig entré om du vill.

Spela pingis

På flera krogar i London finns det pingisbord som du kan vara med och spela rundpingis på, så länge du har lust och så länge det finns plats så klart. Ibland hålls det turneringar.

Kolla på stand up comedy!

Varje onsdag klockan 20 så uppträder kända och mindre kända komiker på The Comedy Café Theater. Dock gäller det att du är ute i god tid, eftersom det är begränsat antal platser.

Du kan även bege dig till Hyde Park, där det i ena hörnet finns Speakers Corner, där vem som helst får ställa sig.

Var med när Towern låser

Varje kväll klockan 21 så är det Ceremony of the Keys då Towern låser in drottningens kronjuveler. Detta är en tradition med 700 år på nacken och är gratis. Men var ute i god tid, då dessa gratis biljetter går åt snabbt, flera månader i förväg!

Få smakprover på Borough Market

Borough Market är ett populärt ställe, med över 100 marknadsstånd som erbjuder organisk mat och gourmetmat. Ska du handla kan det bli dyrt och är inte gratis, men vad som däremot är gratis, är smakprover! Så promenera ihop till en lunch, genom att smaka på en massa små rätter som bröd, paj, paella med mera.

Leta fynd på Themsens strand

Strosa längs med Themsens strand och hitta en massa roliga saker, som är gratis. Här finns mängder av saker som spolats upp så som glasföremål, broscher och en massa annat skoj!

Så du ser, det finns mängder av gratis saker att göra, detta vi nämnde är bara en bråkdel av det! Givetvis finns det även saker som kostar pengar, så se i alla fall till att spara ihop en hyfsad budget innan du reser.

Boka boende med oss

Här på vår sida hittar du boende som passar alla typer av plånböcker. Det innebär att du kan hitta budgethotell så väl som lyxigare alternativ. Det är du som bestämmer hur mycket pengar du vill lägga på ditt boende när du åker till London. Hittar du inte det du söker, så kan du kontakta oss så hjälper vi dig.

Mondrian London  Mondrian London
20 Upper Ground, London
Nära Saint Paul's Cathedral

    5 stjärnor
Från 2113 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img