Harrods – ett måste om du gillar att shoppa

Missa inte ett besök på Harrods!

Missa inte ett besök på Harrods!

Harrods är något de flesta hört talas om, oavsett om de varit i London eller inte, eller för den delen besökt detta varuhus. Det bästa är att du inte måste shoppa om du inte vill, det finns en massa annat att se och göra här om du vill. Dock är det nästan ett måste att i alla fall ha besökt detta ställe en gång i livet! Varuhuset ligger i Knightsbridge på 87-135 Brompton Road. Närmaste tunnelbanestation är Knightsbridge på Piccadillylinjen.

Shopping på Harrods

Om du gillar att shoppa så är detta varuhus dock perfekt. Det finns hela 330 avdelningar som är fördelade på sju våningar. Varuhusets målgrupp är kunder som vill ha lite lyxigare och dyrare varor. Harrods har ett motto på latin; Omnia Omnibus Ubique, vilket ungefär betyder ”alla saker till alla människor överallt”. Detta har de försökt tillgodose i över 150 år, sedan varuhuset grundades. Från början var man en grönsaksaffär, men det har sedan dess utökat och det rejält. 1880 tillkom mediciner, parfymer, kontorsvaror. 1883 brann Harrods ned men kunde snabbt återuppbyggas. Idag har varuhuset kring 6000 anställda och en säljyta om 92 000 m². En vanlig dag kan varuhuset besökas av runt 35 000 kunder. Detta kan lätt öka till 300 000 kunder när Harrods har en av sina populära reor. På Harrods kan man även anlita en egen personlig shoppare som hjälper till med shoppingen.

Då och då har detta varuhus rea. Detta är något som lockar många och det kan vara värt att trängas med andra för att fynda lite. En av de mest kända reorna är vinterrean, som brukar pågå från annandag jul till mitten av januari. Många butiker sätter ner priserna med så mycket som 50 %!

Göra annat på Harrods

Även om shopping är huvudfokus, så kan du göra annat med. Du kan bland annat ta en klassisk afternoon tea på traditionella och lyxiga Georgian Restaurant eller i mer måttliga och avslappnade The Tea Room.  Just The Georgian Restaurant är en ikon hos Harrods och de har funnits här sedan 1913.

Det finns även gott om andra restauranger att njuta av godsaker på. Det finns bland annat riktigt god fish and chips, gott kött men även pizza, hamburgare och mer.

Sen, har du inte en tjock plånbok, så kan du helt enkelt roa dig med att fönstershoppa samt titta på folk! Det är inte fel att bara gå ut på stan och slinka in på ett ställe. Det finns de som erbjuder bord utan bokning.

Boka boende

En vistelse i London kräver så klart ett boende. Så har du planer på att åka hit, oavsett om du ska besöka Harrods eller inte, så är det bra att boka ett hotell. Här på vår sida hittar du en mängd olika alternativ genom att söka. Det finns hotell i en massa olika prisklasser och därmed finns det något för alla. Du kan även kontakta oss om du har frågor om hotellen, eller andra saker, eller behöver hjälp med din bokning.

 

Astor Court Hotel  Astor Court Hotel
20 Hallam Street, London
Nära University College London

    3 stjärnor
Från 2199 SEK per natt

Boka hotell


Radisson Blu Edwardian Berkshire Hotel  Radisson Blu Edwardian Berkshire Hotel
350 Oxford Street, London
Nära Selfridges

    4 stjärnor
Från 3183 SEK per natt

Boka hotell


The Leonard Hotel  The Leonard Hotel
15 Seymour Street, London
Nära Marble Arch

    4 stjärnor
Från 2362 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img