Harry Potter: en guide till en magisk värld i London

Warner Bros Harry Potter Studio Tour i Watford

Warner Bros. Studio Tour – The Making of Harry Potter

Det har varit svårt att undvika Harry Potter-hypen som dominerat bok- och filmvärlden i snart 20 år och J.K. Rowlings magiska värld är hetare än någonsin med en mängd möjligheter att kliva in i sagan världen över.

Självklart är vi på London Hotell även Harry Potter-fans och vi har sammanställt en guide till några av de bästa magiska upplevelserna i London – där sagan faktiskt börjar.

Så vare sig du själv är ett fan, har barn som längtar efter att få börja på Hogwarts eller bara är sugen på att drömma dig bort en stund, kan vi garantera att du kommer få en magisk vistelse i London.

 

Warner Bros. Studio Tour – The Making of Harry Potter

Om du bara vill göra en Harry Potter-relaterad utflykt är studion där äventyret filmades det mest omfattande och heltäckande alternativet.

Harry Potter-fans världen över vallfärdar till detta imponerande ställe som är helt tillägnat filmatiseringen av de populära böckerna. Här kan fans i alla åldrar gå bakom kulisserna och se rekvisita som använts i filmerna – det känns verkligen som om man kastats rakt in i Harry Potters magiska värld!

Dock en liten varning till mugglare: köerna kan vara skrämmande men när du väl kommit in kan du vandra runt på egen hand och uppskatta upplevelsen på riktigt.

En anledning till filmernas enorma succé var filmskaparnas noggranna förverkligande av Rowlings knasiga och spektakulära värld. Upplevelsen börjar i Hogwarts Great Hall och – cirka tre timmar senare – avslutas den med en svindlande skalenlig modell av den tornförsedda skolan och dess omgivningar. På vägen möter du fantastiska robotdjur, en hel värld av trollkarlsrekvisita inklusive en viss lila buss!

Studion ligger i Leavesden, omkring tre mil nordväst om London, men stadens utmärkta kollektivtrafik gör att det är lätt att ta sig dit.

Mer information och biljetter finns på den officiella hemsidan.

 

Alternativ i centrala London

Om du hellre vill stanna i London, eller kanske komplettera studioupplevelsen, finns det en mängd Harry Potter-relaterade aktiviteter mer centralt.

 

Gratis fototillfälle

Alldeles gratis och en mycket populär plats för foton är Platform 9¾ på King’s Cross Station.

En bild vid denna vagn som är sitter fast halvvägs in i väggen låter dig övertyga dina Instagramföljare att du är på väg att stiga på Hogwarts Express…

 

Harry Potter Walking Tour of London

Denna rundtur låter dig se välkända Harry Potter-platser och en mängd av Londons populära sevärdheter såsom St Paul’s Cathedral, Big Ben, London Eye, Millennium Bridge, Tate Modern på en och samma gång!

Rundturen innehåller också en 15-minuters båtfärd på Themsen, som följer samma tur som den i Harry Potter och Fenixorden.

Mer information och biljetter hittar du här 

 

Harry Potter Bus Tour of London

Hoppa på en lyxig minibuss för en bekväm rundtur som tar dig till flera viktiga platser i alla åtta Harry Potter-filmerna. På vägen får du lära dig om hur filmerna gjordes och bussen stannar ofta så att du får chans att ta kort. Rundturen börjar vid tunnelbanestationen Temple och slutar vid King’s Cross.

Mer information och biljetter hittar du här

 

Dessa alternativ är bara några av de oändligt många Harry Potter-relaterade aktiviteter i London. Oavsett vad du väljer att göra önskar vi dig en magisk vistelse!