Läs klassiker av författare från Storbritannien

Läs en klassiker i sommar

Läs en klassiker i sommar

Storbritanniens böljande landskap, gyllene sandstränder och pittoreska byar har inspirerat hundratals författare genom århundraden. Många platser återspeglas i deras verk och hyllas vid välkända evenemang i England. I år kan det vara svårt att resa så som vi gjort förr, men vi kan resa med hjälp av litteraturen. Här kommer ett par klassiska böcker som du bör läsa i sommar.

J.K Rowling – Harry Potter

Författaren J.K Rowling föddes i Gloucestershire, men flyttade till Edinburgh i Skottland. Det var där hon skrev sina böcker om Harry Potter. Många av de tidigare verken skrev hon på caféet The Elephant House med utsikt över Edinburgh Castle och en rad andra kaffehus runt om i staden.

Roald Dahl – Kalle och chokladfabriken (Charlie and the Chocolate Factory)

Roald Dahl är den walesiska författaren som är känd för sina böcker fyllda med humor. Dessa böcker har älskats av barn i generationer. Dahl föddes i Cardiff av norska föräldrar och många av böckerna skrev han i en enkel skrivarstuga i Great Missenden i Buckinghamshire. Bland dessa böcker finns så klart Kalle och chokladfabriken (Charlie and the Chocolate Factory) så väl som James och jättepersikan (James and Giant Peach), Den fantastiska räven (Fantastic Mr Fox) och SVJ – Stora Vänliga Jätten (BFG (Big Friendly Giant))

Robert Louis Stevenson – Skattkammarön (Treasure Island)

Robert Louis Stevenson föddes och utbildade sig i Edinburgh. Han företog sig flera vidsträckta resor under 1800-talet. Många av dessa resor hade en stor inverkan på hans böcker. Bland annat skrev han äventyrsroman Skattkammarön (Treasure Island) och Dr Jekyll och Mr Hyde (the Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde)

C.S Lewis – Berättelsen om Narnia (The Chronicles of Narnia)

Clive Staples Lewis föddes i Belfast. Berättelsen om Narnia (The Chronicles of Narnia), ett av hans mest kända verk.

Lewis Carroll – Alice i Underlandet (Alice’s Adventures in Wonderland)

Charles Lutwidge Dodgson, mer känd under sitt pseudonym Lewis Carroll, skrev den klassiska Alice i Underlandet (Alice’s Adventures in Wonderland) och efterföljaren Bakom spegeln (Through the Looking-Glass) under mitten till senare delen av 1800-talet. Han föddes i pastoratet i Cheshire.

Kenneth Grahame – Det susar i säven (The Wind in the Willows)

Grahme, född i Skottland, flyttade till Berkshire i ung ålder och det anses att han fick mycket inspiration från landskapet Thames Valley när han skrev Det susar i säven.

Beatrix Potter – Sagan om Pelle Kanin (The Tale of Peter Rabbit)

Beatrix Potter inspirerades en hel del av de pittoreska omgivningarna som omger Lake District (sjödistrikt i nordvästra England) för att skriva Sagan om Pelle Kanin (The Tale of Peter Rabbit). Denna bok kom ut i början av 1900-talet och är en klassiker som håller än idag.

Philip Pullman – Den mörka materian (His Dark Materials)

Philip Pullmans fantasy-trilogi Den mörka materian (His Dark Materials) tar läsarna på en resa genom en serie parallella universum. Han skrev en trilogi, med böckerna (Guldkompassen (Northern Lights), Den skarpa eggen (The Subtle Knife) och Bärnstenskikaren (The Amber Spyglass). Nyligen så blev denna trilogi en tv-serie, så du kan både läsa den och se den!

Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


Corus Hotel Hyde Park  Corus Hotel Hyde Park
Lancaster Gate, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1433 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img