London är det mest omtalade resmålet på Twitter

London är det mest omtalade resmålet på Twitter

London är det mest omtalade resmålet på Twitter

London är det mest omtalade resmålet på Twitter, enligt en ny undersökning från London & Partners – Londons borgmästares officiella PR-företag.

Informationen, som har sammanställts av Spredfast på uppdrag av London & Partners, avslöjar att orden “London” och “travel” (resa) twittrades tillsammans mer än 630 000 gånger förra året. Det är 200 000 fler gånger än de näst mest populära städerna: Paris, New York, Rom och Tokyo.

 

‘London’ nämndes över 81 miljoner gånger

Enbart ordet “London” nämndes på egen hand över 81 miljoner gånger under 2015, vilket är mer än Sydney, Tokyo och Rom tillsammans.

Några av de vanligaste orden som används i samband med London är “konst”, “resa” och “mode”.

 

Mycket uppmärksamhet på Twitter innebär fler besökare

Londons borgmästare Boris Johnson är inte förvånad över huvudstadens popularitet på sociala medier såsom Twitter.

Med våra oslagbara kulturella sevärdheter, enastående restauranger och utmärkta shopping, är det inte konstigt att London är det mest omtalade resmålet på sociala medier. Ännu bättre är att detta översätts direkt till rekordmånga besökare och våra museer, gallerier och övriga attraktioner fortsätter att toppa listor på popularitet. Med ännu ett fantastiskt år fyllt med händelser i världsklass ser vi fram emot att välkomna ännu fler London-fans under de kommande månaderna och även de kommande åren, säger han.

 

Om-twittrade turistattraktioner

Ytterligare research från Spredfast visar också att många av Londons främsta turistattraktioner även genererar enorma mängder Twitter-trafik. Under de senaste 12 månaderna har London Eye varit den mest om-twittrade attraktionen, följt av British Museum och Natural History Museum på andra och tredje plats samt Tower och London och Tate Modern på fjärde, respektive femte plats.

 

Mest googlade huvudstaden

Separat forskning har också visat att:
-London har googlats mer än någon annan huvudstad sedan 2004.
-London är den stad som är med på mest ‘selfies’ på Instagram.
-Sociala medier har ett större och större inflytande över våra semester-val, och 89% av de nyligen tillfrågade hade använt sociala medier i något skede av sin semester.