London får en egen Walk of Fame

Besök Camden och dess marknad

Besök Camden och dess marknad

I början av nästa år så kommer London att få en alldeles egen Walk of Fame. Självklart kommer inspirationen från den berömda gatan som ligger i Los Angeles, USA. Tanken är att under de kommande 20 åren så ska en gata, som ligger i stadsdelen Camden fyllas med hela 400 granitplattor. Var och en av dessa plattor kommer att representera en världskänd musiker som besökt platsen. Att det blir Camden beror på att det i stort sett i hela världen inte finns någon mer plats med så mycket musikhistoria som det finns i just Camden. Initiativtagaren till detta är musikkonsulten Lee Bennett. Själva idéen fick han för över 5 år sedan och sedan dess har han på egen hand finansierat arbetet med det hela. Det kommer att vara åtta personer som kommer få en första platta och det i mars 2019. Sedan kommer de resterande artisterna att röstas fram av en internationell kommitté. Den kommer bestå av både branschfolk och fans. Utöver detta så kommer det att lanseras en mobilapp, som är specialutvecklad. Laddar man ner denna appen så kan man sedan se de utvalda artisterna uppträda längs gatan och läsa om personerna som skrivit musikhistoria.

Besök Camden och London redan nu

Så klart är det inte fel med en tripp till både London och Camden, innan den får sin gata. Camden i sig har en mängd saker att erbjuda. Bland annat är det känt för sin marknad, Camden Market, samt att själva området är som ett centrum för de som har alternativa livsstilar och olika subkulturer. Här kan du även shoppa loss, dels då på marknaden, men även i en mängd butiker. Det finns bland annat en mängd vintage-butiker här. I Camden finns det även flera trevliga pubar att besöka, så som The Hawley Arms eller The Lock Tavern, The Elephant’s Head, The Good Mixer, The Devonshire Arms och the Spread Eagle.I Camden kan du även promenera längs med Regent’s Canal. Följer du hela, kan du ta dig ända till Paddington. Camden har även museum, som heter Jewish Museum. Camden är även känt för sin musik som sagt och lite varstans är det alltid live musik som du kan höra och se på. Det går även att ta en guidad tur, som heter Camden Markets and Music Legends Tour.

Boka boende med oss

Om du vill åka till London, besöka Camden samt andra stadsdelar, så är det bra att boka ett boende innan du åker. Här på vår sida hittar du flera olika alternativ och hotell. Det finns boenden i Camden så väl som över hela staden. Sök runt efter bra alternativ. Fördelen med London är att det finns gott om hotell, för alla smaker och för alla plånböcker. Det gör att det är lätt att hitta ett hotell som passar dig och det du vill ha. Du kan kontakta oss om det är något du undrar eller behöver hjälp med. Så ska vi göra vårt bästa för att assistera dig!

Camden Lock Hotel  Camden Lock Hotel
89 Chalk Farm Road, London
Nära ZSL London Zoo

    2 stjärnor
Från 806 SEK per natt

Boka hotell


Hotel 82 London  Hotel 82 London
82 Gloucester Place, London
Nära Madame Tussauds vaxmuseum

    3 stjärnor
Från 1639 SEK per natt

Boka hotell


London Hilton on Park Lane  London Hilton on Park Lane
22 Park Lane, London
Nära Buckingham Palace

    5 stjärnor
Från 4883 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img