London är världens bästa resmål år 2016

Fåglar vid Themsen i London

Fåglar vid Themsen i London

I sin åttonde Travellers’ Choice Awards for Destinations har sajten TripAdvisor utsett London till det resmål i världen med bäst omdömen.

TripAdvisor, som till stor del består av användarskapat innehåll, avslöjar årligen världens bästa resmål, baserat på miljoner recensioner och åsikter från resenärer.

Vinnarna utsågs genom en algoritm som tog hänsyn till kvantiteten och kvaliteten på resenärers betyg på hotell, restauranger och sevärdheter i destinationer runt om i världen, samlade under en 12-månadersperiod. TripAdvisor tog också med bokningsintresset för respektive resmål på sajten i beräkningarna.

Speciellt år för London

Vinsten för Storbritanniens huvudstad kunde inte komma mer lägligt eftersom drottningen firar sin 90-årsdag nu i april och under hela sommaren – så var beredd på en hel del vajande Union Jacks och patriotism! Dessutom uppmärksammas William Shakespeares arv hela året för att markera 400 år sedan dramatikerns död år 1616.

 

London i topp för första gången sen OS 2012

Detta år hoppade London upp fem platser, från förra årets sjätteplats, och slog rivaler som Marrakech, Rom och New York.

– Detta är första gången sedan 2012 som London har toppat vår världsrankning vilket bevisar att huvudstadens turistnäring fortfarande drar nytta av arvet från de olympiska spelen, säger James Kay, talesman för TripAdvisor.

Han får medhåll av Londons borgmästare Boris Johnson.

– London är utan tvekan världens kulturella huvudstad tack vare våra ikoniska attraktioner, surrande nöjesliv och fantastiska museum och gallerier. Tillsammans med vårt överflöd av hotell och restauranger i världsklass som erbjuder alla typer av mat ens smaklökar kan önska, är det inte konstigt att London har utsetts till världens bästa resmål. Det är en otroligt dynamisk stad, med något för alla och vi ser fram emot att välkomna ännu fler besökare till vår underbara metropol, säger han.

 

Upplev världens bästa resmål

Oavsett om du är ute efter en weekend till vrakpris eller en lyxsemester, har London högt rankade hotell som passar alla behov.
Om du redan vet exakt vart du vill bo kan du använda sökfältet på vår hemsida. Vill du hellre lära dig lite mer om de olika stadsdelarna, och söka hotell på så vis, gör du det enkelt i vår guide här. Vi på London Hotell ger gärna tips och rekommendationer – kontakta oss här.