Londons bästa fish and chips-ställen

Njut av god fish and chips

Njut av god fish and chips

Åker man till London så är det ett måste äta fish and chips. Det är en populär rätt ute i världen och det kommer från början just från Storbritannien. I London finns det såklart flera riktigt bra fish and chip shops som serverar denna engelska klassiker. När du beställer denna maträtt får du får friterad fisk, varav det finns flera att välja mellan, du får stora friterade pommes frites och tillbehör som mushy peas (ärtröra) och tartarsås (majonnäsbaserad sås). Det går att äta denna rätt på restaurang eller att köpa det på en en take away-shop, en så kallad chippy.

Bra ställen med fish and chips

Poppies – 30 Hawley Crescent, Camden Town, 6-8 Hanbury Street, Spitalfields och 55 Old Compton Street, Soho

Om du vill testa ett äkta fish and chips-ställe så är det Poppies du ska välja. De finns i Camden, Spitalfields och Soho. Restaurangen tar dig tillbaka till 50-talet och dina pommes serveras i tidningspapper.

The Golden Hind – 71-73 Marylebone Lane, Marylebone

Här serveras en traditionell fish and chips. Då de har serverat detta i över 100 år så vet de vad de gör.

Suttons & Sons – 90 Stoke Newington High Street, 240 Graham Road och 356 Essex Road

Detta är en familjeägd restaurang som serverat denna klassiska rätt i runt 20 år. De gör även hemmagjord tatarsås och pickels. Restaurangen finns på tre platser i London.

Fish House – 128 Lauriston Road, Victoria Park Village och 36-39 Victory Parade, East Village

Här är det supergod, färsk och nyfångad fisk. Det går att äta där, eller ta med och äta i den vackra Victoriaparken.

Golden Union Fish Bar – 38 Poland Street, Soho

Det är många som säger att detta är en av de allra bästa restaurangerna i London. De serverar riktigt god fish and chips. Hit har Londonborna och turister kunnat komma i runt 150 år.

Rock and Sole Plaice – 47 Endell Street, Covent Garden

Detta är en av Londons äldsta chippy så väl som en av de främsta. Dessutom används samma recept som man alltid har gjort sedan 1871.

Seafresh Fish Restaurant – 80-81 Wilton Road, Victoria

Denna restaurang ligger i hjärtat av London. Här har det serverats mat i runt 50 år. Det är god, fräsch fisk och det är alltid generöst med pommes.

Oliver’s Fish & Chips – 95 Haverstock Hill, Hampstead

Detta är en mycket enkel, men mysig restaurang. Det finns bara ett fåtal sittplatser. Så boka bord är att rekommendera om du vill äta där. Annars går det även bra att ta med dig maten.

Micky’s Fish Bar – 29 Norfolk Place, Paddington

Här är det fish and chips i tidningspapper. Det är äkta och genuint och dessutom handskurna chips och oregelbunden och delikat fisk.

Boka hotell

Är det så att du har planer på att åka till London för ett par dagar, missa då inte att äta denna goda rätt, på en av de restauranger vi tipsat om. Se även till att boka ett bra hotell. Här på vår sida finns det gott om olika alternativ. Det finns hotell i alla prisklasser. Du kan söka runt efter bra hotell via vår sida. Du kan också kontakta oss om det är så att du behöver hjälp eller har frågor att ställa.

Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


Corus Hotel Hyde Park  Corus Hotel Hyde Park
Lancaster Gate, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1433 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img