Londons bästa parker

Hyde Park är en av alla vackra parker i London

Hyde Park är en av alla vackra parker i London

En av det bästa sakerna med London är att de har en mängd vackra parker. Även om det i nuläget med corona kanske inte går att besöka dem på samma sätt som innan, så är det inte fel att ändå få läsa om dem. Förhoppningsvis så kommer det snart att kunna vistas ute i dem.

Hyde Park

Hyde Park är en av de populäraste parkerna i hela London. Mannen som utformade dagens park heter Decimus Burton. Denna park är på hela 142 hektar och det finns mängder av aktiviteter att ägna dig åt. Bland annat rida, åka rullskridskor eller hyra en båt som tar dig ut på den artificiella Serpentine-sjön. Det finns även en mängd caféer så väl som du kan ta med egen picknic och njuta av i parken.

St James’s Park

St. James Park är den äldsta av The Royal Parks och ligger mitt i hjärtat av London. Runt parken ligger tre olika palats och dessa är Westminster (nu Houses of Parliament), St.James palace och Buckingham Palace.

Kensington Gardens

Kensington Gardens har de bästa picknickplatserna och vill du på riktigt komma bort från stadens ljud och stress är Kensington Gardens en plats att ta det lugnt på. Det finns lekplatser för barnen och afternoon tea för de vuxna. I denna park finns även Peter Pan-statyn. Parken är granne med Hyde Park och sträcker sig från västra London in mot centrala.

Green Park

Green Park är ligger i centrala London, och även om den ligger nära St. James park är de väldigt olika. Under sommaren är det här en populär plats för de som gillar att sola och det är en bra park för en joggingtur eller en promenad.

Greenwich Park

I stadsdelen Greenwich hittar du Greenwich Park som är den äldsta av alla royal parks, påbörjad 1427. Parken är på 73 hektar och erbjuder en rosenträdgård, en blomsterträdgård, en damm där du kan åka trampbåt samt att här finns även the Royal Observatory där tiden mäts ifrån.

Regent’s Park

Denna park ligger centralt och är en del av The Royal Parks. Här finns hela 166 hektar. Det finns en inre och en och yttre cirkel. Inom den inre cirkeln finns Queen Mary’s Gardens där cirka 12 000 rosor står planterade. På parkens norra sida finns London Zoo med lejon, tigrar, apor, fåglar och andra djur.

När du väl är i parken får du absolut inte missa Primrose Hill med en av Londons mest spektakulära utsikter. Den ligger beläget norr om Regent’s Park, precis invid London Zoo.

Hampstead Heath

Hampstead Heath är stadsparkernas park och ligger ofta på plats nummer ett när de bästa grönområdena i London listas. Här finns sjöar att bada i, fantastisk utsikt, vilda djur samt en beer garden. Dessutom har de quidditch-träningar, ni vet det där spelet de spelar i Harry Potter.

Fler trevliga parker i London

London har riktigt många parker att besöka. Bland annat även dessa:

 • Holland Park
 • London Fields
 • Victoria Park
 • Clissold Park
 • Alexandra Park
 • Waterlow Park
 • Finsbury Park
 • Richmond Park
 • Bushy Park
Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

  4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


Corus Hotel Hyde Park  Corus Hotel Hyde Park
Lancaster Gate, London
Nära Kensington Gardens

  4 stjärnor
Från 1433 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img