Londons bästa promenader

Fin utsikt när du besöker Hampstead Heat och Hampstead

Fin utsikt när du besöker Hampstead Heat och Hampstead

London är en plats där det går utmärkt att hitta lugna bakgator och blommande parker. Det är allra enklast att göra genom att promenera. Det finns en mängd bra rutter att välja mellan. I denna artikel får du tips på några av dem!

Sloane Square – Gloucester Road

Detta är en sträcka som är lugn att gå och det finns flera anrika pubar och hus längs med vägen. Börja vid Sloane Square och ta dig sedan kors och tvärs genom exklusiva stadsdelen Belgravia. Före 1820-talet så låg träsket Five Fields här. Ta dig via Belgrave Square, Hans Place och Cadogan Square och korsa Brompton Road och följer de förmögnas bakgator västerut i Knightsbrigde till South Kensington.

Hampstead Heat och Hampstead

Denna rutt är perfekt om du vill ha en parkpromenad. Parken som ligger i norra London är mysig att strosa runt i. Du kan dessutom njuta av en fin utsikt över hela London från 98 meter höga Parliament Hill. Passa på att ta ett dopp i någon av Highgate Ponds badsjöar. Det är inte heller fel att njuta av te, scones, clotted cream med mera vid Kenwood House.

Blackheath–Canary Wharf

Tar man denna promenad från heden Blackheat via nollmeridianen och utsiktspunkten i Greenwich Park, Londons äldsta kungliga park så kommer man att uppleva stora kontraster. Promenaden går via Greenwich under Themsen till forna träsket Isle of Dogs. Det blev under 1800-talet hamndockor och är idag där Londons finansiella centrum ligger i Canary Wharfs glasbeklädda höghus. Platsen är döpt efter kajen där fraktfartygen från Kanarieöarna la till.

Sloane Square–South Kensington

Denna promenad utgår från Sloane Square. Den tar dig via Charles II:s hem för pensionerade soldater, Royal Hospital Chelsea. Promenaden tar sig sedan förbi Chelsea Physic Garden anlagt för att kunna studera medicinalväxter. Missa inte att kolla in de vackra husen när du går förbi utmed Cheyne Walk. De byggdes under 1700-talets början. Fram till målet i South Kensington går vandringen via kända kulturpersoners hem i vackra Chelsea.

Upptäck London

Det finns så klart många fler promenader att gå än de rutter vi har nämnt. Du kan själv vandra runt och upptäcka egna promenader eller vägar. Det finns även flera olika stadsvandringar eller guidade vandringar du kan boka om du inte vill gå på egen hand. Du som inte vill promenera, du kan satsa på en av alla sightseeing-bussar som finns. Det är de röda dubbeldäckarna som du säkert sett. De kallas hop on hop off och oftast så köper man en biljett som är giltig i 24 timmar.

Boka hotell

Oavsett om du ska bege dig ut på olika promenader runt om i London eller hitta på andra saker, så är det bra att ha ett boende. Det finns en mängd olika hotell här på vår sida att välja mellan. Det finns hotell för alla smaker och plånböcker. Det är bara att söka runt, eller så kontaktar du oss så hjälper vi dig.

Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


Corus Hotel Hyde Park  Corus Hotel Hyde Park
Lancaster Gate, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1433 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img