Londons hotellkapacitet växer med tolv procent på tre år

Hotell centralt i London
Fram till 2018 kommer huvudstaden få nära 18 000 nya hotellrum, något som drivs av ökad budget och ökat intresse för femstjärniga boenden

Nobu Hotel Shoreditch är ett av flera hotell som kommer att öppna i London, med planerad öppning under andra halvan av 2016.

Antalet hotellrum i London förväntas växa med tolv procent under de kommande tre åren.

Enligt ny information som sammanställts av London & Partners och AM:PM, drivs ökningen av ett uppsving i budgeten och ett ökat intresse för femstjärniga hotell i hela London.

Nya anläggningar som Nobu Hotel Shoreditch ska, tillsammans med hotellutbyggnader, ge 17 769 fler rum i huvudstaden under samma period, jämfört med nuvarande 138 769 stycken.

– Med tanke på det ökande antal affärsresande och turister som kommer till London är det fantastiskt att se att en rad hotellföretag investerar i nya anläggningar, för att tillgodose behovet av både lite billigare och dyrare hotell. Med anläggningar intill flera turistattraktioner, kommer dessa investeringar locka fler besökare till London, samtidigt som de erbjuder nya lokaler där lokala och internationella företag kan ha möten och konferenser, säger Tracy Halliwell, ansvarig för affärsturism och stora evenemang på London & Partners.

Hela 43 budgetanläggningar förväntas öppna fram till slutet av 2018. Lågprisboende i innerstan förväntas öka med 29 procent under de kommande tre åren. Under samma period kommer 19 femstjärniga anläggningar öppna i huvudstaden, och därmed ökar antalet hotell inom denna kategori med 22 procent.

PwC:s prognos för hotell i Storbritannien under 2016 förutspår den högsta siffran på ett årtionde – hela 84 procent i år. PwC förutspår en ytterligare ökning för 2016, till 85 procents beläggning för Londons alla hotell.

– I London har hotellutbudet utvecklats enormt under de senaste åren och staden fortsätter att locka inhemska och internationella hotellföretag. Aldgate, Shoreditch, Vauxhall och Whitechapel är bara några områden där spännande förändringar sker, däribland nya hotell, varav många kommer från varumärken som inte tidigare har funnits i Storbritannien, säger Alan Gordon, chef för AM:PM.

Mellan 2010 och 2014 ökade tillgången på rum i London med 18,9 procent och i staden öppnar alltfler hotell för att svara mot denna efterfrågan. Andra nya lyxhotell som slår upp portarna under 2016 är bland annat InterContinental London – The O2, Four Seasons Hotel London vid Ten Trinity Square och Curtain Hotel & Members Club Shoreditch.

›› Hitta ett prisvärt hotell redan idag här