Londons tio bästa museum

British Museum i Bloomsbury toppar vår lista

British Museum i Bloomsbury

Vill du ha en rejäl dos kultur när du är i London men är osäker på var du ska börja?

Vi på London Hotell har samlat våra tio bästa favoritmuseum som du bör besöka nästa gång du är där!

1. British Museum

Detta museum, som är ett av världens äldsta, är omfattande och dess samlingar består av miljontals objekt. Förstagångsbesökare brukar oftast se till att se mumierna, Rosetta-stenen, Lindow-mannen, Lewis schackmän och båtgraven Sutton Hoo.
Plats: Bloomsbury

 

2. V&A (Victoria & Albert Museum)

V&A hyser en av världens största samlingar av konsthantverk, från vitt spridda områden såsom keramik, skulpturer, porträtt-miniatyrer och fotografier. Bland höjdpunkterna är de brittiska gallerier år 1500-1900, som är arrangerade i kronologisk ordning för att spåra den brittiska designens historia; från Henrik VIII till drottning Victoria.
Plats: Brompton

 

3. Natural History Museum

Inne i den vackra Alfred Waterhouse-byggnaden finns en samling som innehåller omkring 70 miljoner växt-, djur-, fossil-, sten- och mineralprover. The Natural History Museums Life-gallerier ägnas åt displayer på djurlivet, från läskiga kryp till en gipsavgjutning av en Diplodocus som tar över hela centrala hallen.
Plats: Brompton

 

4. Science Museum

Science Museum har sju våningar med pedagogiska och underhållande utställningar, bland annat Apollo 10:s kommandomodul och en flygsimulator. Wellcome-flygeln visar utvecklingen inom modern vetenskap, medicin och teknik. Anamnes-galleriet på museets vind innehåller en betydande samling av medicinhistoriska skatter.
Plats: Brompton

 

5. National Gallery

National Gallery grundades år 1824 för att visa en samling av bara 36 målningar, men idag är konstmuseet hem för mer än 2000 verk, inklusive mästerverk från i stort sett alla europeiska konststilar. Sainsbury-flygeln är en modern utbyggnad som innehåller galleriets tidigaste verk: italienska målningar av tidiga mästare som Giotto och Piero della Francesca.
Plats: Trafalgar Square

 

6. Tate Modern

Detta kraftpaket av modern konst är imponerande även innan du går in tack vare sin industriella arkitektur. Inuti fungerar den originella ihåliga turbinhallen som ett häpnadsväckande hem för storskaliga, tillfälliga installationer. Den permanenta samlingen innehåller tunga namn som Matisse, Rothko, Bacon, Twombly och Beuys.
Plats: South Bank

 

7. National Maritime Museum

Tillsammans med the Queen’s House och Royal Observatory ligger detta museum i Greenwich Park. Det grundades av Karl II år 1675 av Charles II och museets permanenta Maritime London-utställning utforskar betydelsen av Londons maritima arv och dess inverkan på världshandeln. Utställningar inkluderar vrak från en Zeppelinare som sköts ner över Themsens mynning år 1916 och den ursprungliga modellen för Nelsons kolonn på Trafalgar Square.
Plats: Greenwich

 

8. Design Museum

Designmuseet vid Tower Bridge öppnades 1989 och omfattar modern och samtida industriell- och modedesign, grafik, arkitektur och multimedia.
Plats: Bermondsey

 

9. London Transport Museum

Bland de fordon som finns på London Transport Museum är det första underjordiska elektriska tåget, som inte hade några fönster eftersom det inte fanns något att se under jord. Problemet med detta var att ingen visste vilka stopp de passerade. Detta löstes genom att använda en atletisk hallåman som sprang till varje vagn och ropade ut namnet på stationen varje gång tåget stannade. Detta föremål från 1890 är ett av flera du kan kliva ombord på.
Plats: Covent Garden

 

10. Imperial War Museum

Beläget i den ståtliga byggnaden från 1815 som en gång inrymde Bethlem Royal Hospital för sinnessjuka (också känt som Bedlam) håller IWM London en stor samling av 1900-talskonst, med många verk officiellt beställda under första och andra världskriget, krigsmaskiner, officiella meddelanden, krigslitteratur och andra, mer personliga föremål från konflikter under det senaste århundrandet.
Plats: Kennington

Självklart finns det enormt många fler museum i Storbritanniens huvudstad men dessa tio är en väldigt bra början!
Besök gärna sajten Visit London för mer turistinformation.