Nu grönskar det i London

Njut av ett grönskande London

Njut av ett grönskande London

Nu när vi äntligen är inne i maj månad, så märks det att våren är här. Det är en utmärkt månad att ta en weekend eller varför inte en hel vecka i London. I slutet av denna månad har skolorna i England lov. Det gör att det är en mängd familjevänliga aktiviteter som sker då. Dessutom är det två helgdagar i maj, där det också finns chans att vara med på speciella aktiviteter som ordnas då.

Det börjar som sagt grönska runt om i London nu och det kan du se genom att besöka en av alla parker. Missa inte heller RHS Chelsea Flower Show.  Runt om i Chelsea är det mycket med blommor som tema runt denna show. Hotell, restauranger och andra ställen ordnar särskilda erbjudanden, menyer och afternoon teas.

Missa inte att göra detta i maj

Det finns en mängd olika saker att göra i maj månad om du befinner dig i London. Bland annat så hålls London Craft Week så väl om Somerset House’s Photo London. Missa inte heller att besöka London Wine week och stanna till på ett par pop-up barer.

I maj månad börjar även open air theaters. Bland annat på Regent’s Park Open Air Theatre and Shakespeare’s Globe.

Denna månad kan du även se när drottningen tar sig runt gatorna på Westminster för ”the State Opening of Parliament”.

Missa inte heller att besöka Covent Garden May Fayre and Puppet Festival.

Sportrelaterat

Det är även en del sportevents under maj månad i London. Bland annat så är det ICC Cricket World Cup 2019. Dykning kan du uppleva på London Aquatics Centre under FINA Diving World Series. Det är även en hel de fotboll. Bland annat Women’s FA Cup final på Wembley Stadium. Senare denna månaden är det männens tur i samma cup.

Hur är vädret?

Vädret i maj varierar. Det är nu man börjar känna att värmen är på gång. Dock kan det vara lite kallare vissa dagar, så väl som regn. Så ha med både paraply och en jacka. Generellt brukar det vara runt 11-15 grader under våren, men det kan vara både högre och lägre temperaturer.

Övrigt att göra i London

London har mycket att erbjuda, utöver det vi nämnt i denna artikel. Bland annat så finns ju alla sevärdheter, som staden är känd för. Har du aldrig varit här, så rekommenderas det att du ser dem. Det finns även andra aktiviteter, events, smultronställen, utflykter och en massa mer. Du kan läsa bland våra tidigare nyheter för att få en hel del bra tips på saker att göra och saker att se.

Boka hotell

Om du ska åka hit till London, så kan det vara bra att i förväg ha bokat hotell. Du kan välja att bo på ett och samma hotell alla dagar, eller testa flera olika. Vi har hotell i flera olika prisklasser, så att det ska finna boendealternativ som passar alla. Det gör att du kan satsa på lyx så väl som budget. Har du några frågor, så är du välkommen att kontakta oss, så hjälper vi dig.

Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


Corus Hotel Hyde Park  Corus Hotel Hyde Park
Lancaster Gate, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1433 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img