Oxford Street är bästa shoppinggatan i London

Något som är i stort sett synonymt med shopping i London, det är Oxford Street. Denna gata började redan under slutet av 1800-talet att förvandlas till att bli just en shoppinggata. Redan under tidigt 1900-talet kom flera klassiska varuhus att öppna upp här. Som till exempel Selfridges, John Lewis och HMV. Sedan dess har det varit denna gata man går till för att shoppa loss. Man räknar med att det är runt en halv miljon besökare varje dag!

Oxford Street – butiker du inte får missa

Längs med Oxford Street finns det idag fler än 300 olika butiker. Bland annat finns det många multinationella kedjor och modehus som valt att ha sina så kallade Flagship Stores här. Alltså deras allra största butiker. Själva gatan i sig är runt 2 km lång. Den går från Marble Arch till St Giles Circus. På vägen korsar den kända gator som Park Lane, New Bond Street och Regent Street.

På gatan finns det välkända butiker som H&M, Zara, Topshop, The Body Shop och French Connection men det finns även gott om både butiker och märken som inte är vanliga att se i Sverige.

En butik du inte får missa är Primark, som säljer kläder till extremt låga priser. Denna butik finns på flera platser, men den största butiken ligger på 499-517 Oxford Street, nära Marble Arch.

En av världens bästa leksaksbutiker finns att hitta på denna gata, nämligen Hamleys. Här finns perfekta presenter och julklappar till barnen!

Selfridges är ett fint, gammalt varuhus, där det alltid sker nya saker. Butiken har hela sex våningar med allt från kläder, skor, väskor till accessoarer, smink, mat och dryck.

Niketown är Nikes största butik i Europa och är ett måste om du vill shoppa träningskläder. Löpare kan få experthjälp att hitta skor som passar och om du vill göra skorna personliga, finns en “ID Space” där du kan skapa din egen, unika design.

Storbritanniens svar på Åhléns är John Lewis. Här finns det mesta du kan tänka dig och det till bra priser.

Japans svar på H&M är Uniqlo, som har snygga kläder med bra kvalitet samt bra priser med för den delen. De har flera olika butiker, men deras bästa är den som ligger på 311 Oxford Street. Den som ligger på 170 Oxford Street är inte alls lika bra.

Sedan finns det så klart en massa flera bra butiker att handla i på denna gata!

Boka hotell

Oavsett om du vill åka till London för att shoppa loss, eller se andra sevärdheter, så är det bra att boka boende. Det kan du göra här hos oss. Tänk bara på att läsa på om hur resor och annat fungerar nu under pandemin. Det kan finnas restriktioner på grund av Covid-19. Om allt är grönt för att resa, då är det bara att boka hotell! Här på vår sida har vi gott om olika boendealternativ. Du kan söka runt efter det du vill ha. Om du har frågor, så är det bara att kontakta oss.

Astor Court Hotel  Astor Court Hotel
20 Hallam Street, London
Nära University College London

    3 stjärnor
Från 2199 SEK per natt

Boka hotell


The Leonard Hotel  The Leonard Hotel
15 Seymour Street, London
Nära Marble Arch

    4 stjärnor
Från 2362 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img