Platser utanför London som är värda ett besök i vår

Besök New Forest, se vackra hästar och upplev naturen

Besök New Forest, se vackra hästar och upplev naturen

London är en stad som har fantastiskt mycket att erbjuda, men ibland kan det vara skönt att komma utanför staden. Storbritannien har en fin natur och kulturarv och våren eller sommaren är den bästa tiden att uppleva dessa. Vi är ju på god väg mot våren nu, även om vi inte riktigt är där än, men det skadar inte att planera i god tid.

Besök dessa fantastiska platser

Ett brittiskt landmärke som är väl värt ett besök är så klart Windsor Castle. Vi har nämnt detta tidigare tillsammans med andra slott, läs den artikeln här. Windsor Castle är det största och äldsta bebodda slottet i världen. Det är hit drottningen beger sig om helgerna och på sommaren.

Ett annat ställe som nästan är ett måste att besöka, det är Stonehenge. Denna stensättning ligger 16 mil väster om London och är troligen byggd under stenåldern. Det är ett slags monument uppgjort av massiva stenar i en cirkelformad konstruktion, som ingen vet varför det har byggts. Men det är häftigt att titta på!

Vacker natur hittar du på Seven Sisters Walk. Här det mäktiga via klippor längs med havet och kustlinjen. Det kommer tusentals besökare hit varje år, som gärna vandrar längs med kusten. Det finns flera olika vandringar att ta, den längsta tar 4 timmar att gå. Hit tar du dig med tåg till Eastbourne från Victoria. Byter sen till bussen som går till Country Park at Exceat.

Ungefär en timma utanför London har du Cambridge. Denna stad är nästan synonym med utbildning och historia. Här ligger bland annat det världskända universitetet, University of Cambridge. Före detta studenter här är bland annat Charles Darwin, Emma Thompson och Stephen Hawking.

En annan universitetsstad är annars Oxford, där bland annat Einstein, J.R.R Tolkien, Bill Clinton och Oscar Wilde har gått. Det finns även en massa sevärdheter i staden att besöka.

Gillar du Shakespeare så ska du inte missa att besöka Stratford-upon-Avon som är hans födelseplats och hem.

En fantastisk plats, som är magisk, är New Forest, som 1079 blev utnämnt till att vara William erövrarens jaktmarker. Han hade specifika instruktioner om du platsen skulle bevaras i fred. New Forest är känt för hästrasen med samma namn, små söta ponnys, som finns här.

Det är därmed inte fel att våga ta sig utanför staden för att upptäcka lite mer av vad England har att erbjuda. Det går att hyra bil för att köra själv, eller åka buss, eller ta en guidad tur. Välj det som passar dig bäst.

Boka boende

Oavsett om du vill åka utanför London eller inte, så är det bra att boka hotell i staden. Du kan lätt utgå från just London när du ska besöka platserna utanför. Du kan åka tåg, buss eller så hyr du en bil om du känner dig modig nog att köra på vänster sida av vägen. Här på vår sida hittar du en mängd olika hotellalternativ att välja mellan. Sök runt på egen hand eller kontakta oss om du behöver hjälp.

The Arch London  The Arch London
50 Great Cumberland Place, London
Nära Marble Arch

    5 stjärnor
Från 3310 SEK per natt

Boka hotell


The Gore Hotel ? Starhotels Collezione  The Gore Hotel ? Starhotels Collezione
190 Queen's Gate, Kensington, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1935 SEK per natt

Boka hotell


The Rockwell  The Rockwell
181 Cromwell Road, London
I London (Kensington)

    4 stjärnor
Från 637 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img