Saker du inte visste om London

Harrods hade tidigare ett underligt sortiment till salu!

Harrods hade tidigare ett underligt sortiment till salu!

Även om du många gånger om har besökt London, så finns det saker i och om denna stad som du kanske inte hade en aning om? Visste du till exempel att man kunde köpa kokain på varuhuset Harrods fram till 1916? Man kunde även köpa lejon, kameler, alligatorer och till och med babyelefanter fram till 1976. Det sägs i alla fall att Ronald Reagan ska ha köpt en elefant där.

En annan sak du kan göra i London, det är att dricka afternoon tea på en dubbeldäckare. Du kan alltså göra två typiska engelska saker på en och samma gång. B Bakery vid Covent Garden erbjuder dagliga bussturer runt Londons största sevärdheter med tillhörande tilltugg. Så missa inte det, det är riktigt kul att uppleva!

Covent Garden, heter så på grund av ett stavfel! Området som denna stadsdel är döpt efter hette från början Convent Garden (Klosterträdgård) och var just en köksträdgård till klostret Westminster Abbey.

Fler saker du kanske inte visste

Ska du ta dig från Covent Garden och Leicester Square är det nästan lättare att gå eftersom att de ligger nämligen bara 650 meter från varandra (270 meter under jord) och är den kortaste sträckan i hela systemet.

I London kan du även besöka ett romerskt tempel. Det genom att ta dig till stationen Bank. Under utgrävningar 1954 upptäckte man romerska lämningar och det är idag London Mithraeum. London grundades en gång i tiden av just romarna. Dock är det endast ett fåtal lämningar kvar av denna era. 2017 öppnade i alla fall det museum som är runt det rekonstruerade templet upp i Bloombergs huvudkontor. Museet är gratis att besöka, ligger sju meter under jorden och rymmer över 600 objekt och artefakter.

Många tänker att London, det är den regnigaste staden, men det är så att både New York och till och med Miami har en kraftigare genomsnittlig nederbörd än London.

Åker du taxi i London, så är det perfekt att fråga denna om tips och råd. Detta eftersom att när en person ska bli taxichaufför i denna stad, så måste de man memorera 25 000 gator och känna till cirka 20 000 sevärdheter och landmärken i staden.

London har inte alltid hetat London, det har haft många olika namn så som Londonium, Ludenwic och Ludenburg.

Big Ben är det många som sett och många tänker att namnet är på klocktornet vid Westminster-palatset, men så är inte fallet. Det är själva klockan som heter Big Ben. Tornet, på 96,3 meter heter Elizabeth Tower.

Boka boende

Oavsett hur många gånger du har besökt London, så är det aldrig fel att åka dit igen! Här hos oss finns det gott om olika hotell och andra boendealternativ. Om du varit här flera gånger kanske du har ett favorithotell? Det är dock inte fel att våga testa nya alternativ. Här hos oss finns det hotell för alla smaker och för alla sorters plånböcker. Sök runt på vår sida eller kontakta oss så hjälper vi dig.

 

Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img