Se dig omkring i London med en sightseeingbuss

Se London med buss

Se London med buss

Ett av de allra bästa sätten att kunna se sig om i London är genom att åka en sightseeingbuss. Du slipper att på egen hand ta dig fram mellan de olika sevärdheterna. Istället kan du sitta och njuta, se på folk, upptäcka arkitektur och se alla attraktioner från taket på en buss.  Du har säkert sett de röda bussarna, som åker omkring? En sådan är perfekt! Det är bara att hoppa på och av där du känner för det!

Klassisk hop-on/hop off buss

De röda bussar vi talar om är så klart de klassiska hop-on/hop off bussarna. Även på andra platser i världen så finns nu dessa möjligheter, men Storbritannien och London var en av de första med att ha denna typ av guidade bussturer. The Original Sightseeing Tour är en av de äldsta guidade bussturerna i London. Eftersom det är en så kallad hop-on/hop off, så betyder det att du kan hoppa på eller av bussen exakt när du vill och var du vill. Under turens gång så passerar man alla sevärdheter i London och erfarna guider berättar intressanta fakta om allt man ser. Det finns runt 80 påstigningsplatser och avstigningsplatser på rutten som man åker. Biljetten man köper för att åka bussen är giltig i 24 timmar. De gäller även för tre olika sightseeingturer, tre guidade vandringar till fots och en båttur på Themsen. Om man tar vandring till fots kan man se och uppleva vaktbytet på Buckingham Palace, seriemördaren Jack the Ripper eller välkänd brittisk rockmusik. Det finns även andra företag som har op-on/hop-off sightseeing i London, guidade fotvandringar och båtkryssningar och det är bland annat The Big Bus Company, Golden Tours och City Sightseeing. Missa inte att testa detta minst en gång när du är i London. Det är det perfekta sättet att ta sig runt i London för att se nya saker.

Testa mer fartfylld sightseeing

En häftig sak du kan göra är att ta en sightseeing med London Duck Tour. Deras buss kör dig omkring på land men även ner i Themsen! Du åker alltså samma fordon, både på vägar och i vattnet. Det gula fordonet man åker med väcker en del uppmärksamhet. Det finns flera olika turer att åka som har olika teman. En klassisk tur tar runt 1 timme att åka. Det är ett helt nytt sätt att se London på och är ett måste om du inte testat det innan. Om du gjort det, så är det inte fel att göra det igen heller för den delen!

Boka boende

Om du ska ta en trevlig tur till London, passa på att åka på en sightseeingtur! Se även till att boka ett bra hotell att bo på när du vistas i denna härliga stad. Här hos oss hittar du en mängd bra alternativ. Det finns hotell och andra boendealternativ i en mängd olika prisklasser. Du kan söka runt efter lämpligt boende på vår sida. Om du har några frågor eller behöver hjälp så kan du kontakta oss om du vill.

Best Western Mornington Hotel London Hyde Park  Best Western Mornington Hotel London Hyde Park
12 Lancaster Gate, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 2372 SEK per natt

Boka hotell


Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


Corus Hotel Hyde Park  Corus Hotel Hyde Park
Lancaster Gate, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1433 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img