Shoreditch – Londons trendigaste område

Vandra längs med Brick Road

Vandra längs med Brick Road

London har många intressanta områden. Det finns ett ställe för alla. Ett kvarter i staden är Shoreditch, som räknas till att vara ett av de mest hippaste och trendigaste områden. Här finns det häftiga designerbutiker, mat från hela världen och flera bra marknader.
Den bästa dagen att besöka detta område är en söndag. Det är då det lever upp. Det är marknader i nästan varje hörn. Det går att ta en promenad hit, tar cirka en timme om du utgår från Big Ben. Men det går lika bra att ta tunnelbanan och kliva av vid Liverpool Street. De allra flesta linjer stannar här.

Trevliga marknader

I området finns Brick Lane Market. Det passar dig som gillar råvaror, vintagekläder och god street food. Denna marknad är endast öppen på söndagar.
Sunday Upmarket är en annan populär marknad. Det kan kännas lite trångt, men det finns fynd att göra! Det finns det mesta du kan tänka dig. Det är LP-skivor, hantverk, och en massa god mat. Det finns mängder av matstånd, med mat från hela världen.
Whitechapel Market är stället där du kan köpa lokalt odlade saker. Det finns kryddor, frukter, grönsaker och mycket mer. Det finns även en mängd andra varor att handla här.
Spitafields Market är marknaden som har öppet alla dagar i veckan. Men det är lite roligare att besöka denna plats under helgen. Det finns en massa marknadsstånd med olika varor. Det finns flera fik samt många olika food trucks. Denna marknad är under tak.
En liten bit från Brick Lanes ena ände finns Columbia Road och Columbia Road Flower Market. Söndagar är den dagen de har öppet. Det luktar gott här, från nybryggt kaffe, blommande tulpaner och god mat. Det finns även flera gallerier, antikvitetsaffärer och caféer i området som är värda ett besök.

Trevliga restauranger i området

I detta område finns det en massa bra restauranger. Det är nästan svår att välja vilken du ska äta på. Det finns mat från hela världen. Så är det indiskt, mexikanskt, italiensk, typiskt brittiskt eller något annat du gillar så finns det gär.
Området runt Brick Lane har många indiska restauranger och det finns till och med en gata som kallas Curry Street. Här finns restauranger som Aladin, Sheba, Dishoom och Cinnamon. Är du sugen på mexikanskt, testa DF Mexico där det serveras modern mexikansk mat i form av tacos, buns och burritos.
Du som vill äta områdets bästa pizza, du ska bege dig till Pizza East.

Uteliv i Shoreditch

Den som vill festa till det lite, gör rätt i att göra det i just Shoreditch. Det finns många barer, pubar och klubbar här. Det alla dagar i veckan. Det är dock lite mer livat under helgen. Du hittar allt från stora takterasser på the Queen of Hoxton till små, intima rockklubbar. Bland populära klubbar hittar du bland annat The Book Club, The Magic Roundabout och XOYO.

Boka hotell

Om du är sugen på en vecka i London, med ett besök i Shoreditch, så är det en god idé att boka hotell. Här på vår sida hittar du en mängd bra alternativ, i olika prisklasser. Det är bara att söka runt efter det som passar dig.

Central Hoxton Shoreditch  Central Hoxton Shoreditch
100 Kingsland Road, London
I London (Shoreditch)

    3 stjärnor
Från 1603 SEK per natt

Boka hotell


citizenM London Shoreditch  citizenM London Shoreditch
6 Holywell Lane, London
I London (Centrala London)

    4 stjärnor
Från 1322 SEK per natt

Boka hotell


Point A Hotel London Shoreditch  Point A Hotel London Shoreditch
8-10 Paul Street, London
Nära Barbican Arts Centre

    3.5 stjärnor
Från 1209 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img