Svensk mat i London

På IKEA finns svensk mat

På IKEA finns svensk mat

Ibland blir man sugen på mat från Sverige, när man befinner sig i ett annat land. Det oavsett om man bor där eller semestrar en längre tid. I London finns det ett par ställen att gå till om suger efter svensk mat blir for stort.

Svenska och skandinaviska restauranger och barer i London

Det är inte bara på IKEA du kan hitta svensk mat att njuta av. Det går även bra att äta på någon av alla dessa vi ska räkna upp.

Ekte Nordic Kitchen

Detta ställe öppnade upp 2018 av en dansk kock. Ekte är en restaurang, café och sandwhich bar där det serveras en mängd olika skandinaviska rätter

ScandiKitchen

Du kan antingen handla med mat hem från detta ställe, eller äta frukost eller lunch. Bland annat så serveras olika smörgåsar, sallader och varmkorv.

Utöver dessa två så har du även dessa:

• London Calling Sweden
• Aquavit London
• Garlic & Shots
• Kosmopol
• Nordic Bar

Matshopping när den är som bäst

Ibland vill man inte gå ut och äta, utan man vill hellre kunna köpa hem mat, gärna då svenska varor. Även det går att göra i London. Det på dessa ställen:

Ocado

Detta är en butik online som påminner om Mathem, med produkter du hittar på vilken välsorterad butik i Sverige som helst. Här finns det mesta så som kaviar, knäckebröd, falukorv, Marabou och mycket mer!

ScandiKitchen

Vi har redan nämnt denna, men det är värt att nämna igen. Det eftersom att du även kan handla hos dem online och få hem till din dörr.

TotallySwedish

Denna shop beskriver sig själva med ‘’A little bit of Sweden in the UK for you’’. I denna butik finns det främst svenska matvaror, men också färska bullar från Bageriet, tidningar, olika sorters kokböcker samt produkter av svensk design. Svenskt lösgodis finns med!

IKEA

Svenskare än IKEA blir det inte. I London hittar du IKEA på hela fyra olika ställen. Här finns svenska matvaror, möbler samt så klart klassisk köttbulletallrik. Butikerna finns i Wembley, Tottenham, Croydon eller Stratford (Westfield). Varje år tar de in de bästa från den svenska jultraditionen – shoppa glögg, pepparkakor, julmust och sill.

Engelska motsvarigheter till svenska favoriter

• Self-Raising Flour – Används istället för jäst och funkar bra som ersättning i bakning
• Cranberry Jam – För smaken av lingonsylt
• Taramasalata – Sugen på skagenröra? Den här röran smakar näst intill identiskt!
• Buttermilk – För både smaken och konsistensen av filmjölk
• Kefir –en ersättare till filmjölk
• Cadburry drinking chocolate powder – Oboy
• Irn Bru dricka – som Trocadero
• Whipped cream – Som är den enda av gräddsorterna som är motsvarigheten till klassisk vispgrädde, finns ofta på de lite större butikerna

Boka hotell

Om du bara är här för en kort period, så är det bra att ha ett boende. Du bör då kanske passa på att äta den engelska maten, som faktiskt är riktigt god. Om du är ute efter ett bra hotell, sök då runt här på vår sida. Här finns det hotell för alla smaker och för alla sorters plånböcker. Om du inte hittar det du söker, kontakta oss gärna.

Astor Court Hotel  Astor Court Hotel
20 Hallam Street, London
Nära University College London

    3 stjärnor
Från 2199 SEK per natt

Boka hotell


The Leonard Hotel  The Leonard Hotel
15 Seymour Street, London
Nära Marble Arch

    4 stjärnor
Från 2362 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img