Svenskar vill helst fira nyår i den här staden…

London nyårsfirande är populärt
Jul och nyår närmar sig med stormsteg och i samband med detta och det faktum att många har en längre ledighet, väljer många svenskar att resa. Hotels har sammanställt en lista över de populäraste resmålen för nyår baserat på sökningar och hotellbokningar på deras hemsida. Det är tydligt att stora och populära weekend städer är det som lockar oss svenskar mest. Topp tre på listan är London, Stockholm och Köpehamn. Men även städer som Paris, New York och Berlin finns på listan.

Efter nyårsfirande i städer är badsemester det vanligaste, fast även här är det större städer som gäller. De två varmare platserna som flest svenskar har sökt efter är Dubai och Miami. En del svenskar väljer också så klart att spendera vinterledigheten med skidoåkning, och på 15:e plats på topplistan hittar vi svenska fjällen representerade i egenskap av skidorten Åre.

Topp 15 platserna där svenskar vill spendera nyår

Här är en lista över de 15 platserna som flest svenskar har sökt efter.
1. London
2. Stockholm
3. Köpenhamn
4. Berlin
5. Göteborg
6. Paris
7. New York
8. Dubai
9. Amsterdam
10. Prag
11. Warszawa
12. Miami
13. Bangkok
14. Budapest
15. Åre

Listan har sammanställs med hjälp av statistik baserat på sökningar som gjorts mellan den 1 september och 30 november på hotels.com i år, angående incheckning mellan den 29:e och 31:a december 2015.

Bästa hotellen för nyår i London

Här nedan har vi handplockat de 14 bästa hotellen för ett härligt nyårsfirande i London.

Datumet 31/12 2015 har passerats, så prova istället att söka efter lediga hotell ett annat datum.

›› Hittar du fortfarande inget passande, sök då efter fler hotell här!