Ta en höstweekend i London

Njut av hösten i London

Njut av hösten i London

Världen börjar öppna upp allt mer och snart kommer det troligen gå att åka till London igen, utan en massa krav och restriktioner. Från den 4 oktober tas det trefärgade trafikljussystemet (green/amber/red) bort för England. Ett nytt system med endast en röd lista och gemensamma åtgärder för inresande från övriga världen kommer att införas. Mer information om den kommande uppdateringen finns på den brittiska regeringens hemsida. Du som vill resa före den 4 oktober bör veta att Sverige är placerat på “amber-listan” i Englands trafikljussystem för internationellt resande.

Detta innebär att du reser före detta datum så måste du självisolera dig 10 dagar vid ankomst och testa dig inför och efter ankomst. Dock är det så att om du är vaccinerad, så räcker det att du gör ett test, du behöver inte isolera dig.

Så, vad ska du då hitta på i London? Det finns ju gott om sevärdheter och aktiviteter att ägna dig åt. Många av dem kan du läsa om i våra tidigare nyheter. Men vi ger dig även lite nya tips här idag.

Kolla in Shoreditch

Shoreditch är en hipp del av London du inte bör missa. Här har du gott om shopping, barer, restauranger samt marknader och museum. Du bör ta dig runt mellan hus och byggnader, för på många platser har du möjlighet att se konst av olika slag. Bland annat av Banksy! Det finns även guidade turer att ta om du vill ha hjälp att hitta alla dolda konstverk.

Gillar du shopping, då är gatan du ska bege dig till Redchurch street. Heminredningsintresserade kommer att uppskatta Labour and Wait med sina handgjorda utensilier för kök och hushåll. Modern Society är delvis designaffär, delvis fikaställe och har allt från fotografier till kläder. The Boundary är ett boutique-hotell med takbar öppen året runt och en trevlig restaurang i bottenplan.

Gillar du böcker? Bege dig då till Libreria Bookshop, på 65 Hanbury street. Här kan du njuta av en bok i deras läshörna innan du köper med dig den hem. Det är även ett strikt mobilförbud och du får skämmas ordentligt om du glömmer stänga av ljudet. På kvällarna ordnas olika events, som workshops i trycktekniker och författarträffar.

I Shoreditch finns även Broadway Market, som har legat här sedan urminnes tider. Förr i tiden drev bönder förbi sina får för att sälja dem i centrala London, och bönderna behövde något att äta på vägen. Broadway Market kom att starta och fortfarande ligger “Sheep Lane” parallellt.

Boka hotell

För att njuta extra mycket av din weekend i London, så är det ju bra att se till att boka ett passande boende. Här hos oss finns det gott om bra alternativ. Du kan välja att bo mitt i smeten, eller en bit i utkanten. Om du vill njuta spa samtidigt, så finns det även hotell med det. Du kan med fördel söka runt här på vår sida för att se vad det finns för hotell. Om du har frågor, kontakta oss gärna.

Central Hoxton Shoreditch  Central Hoxton Shoreditch
100 Kingsland Road, London
I London (Shoreditch)

    3 stjärnor
Från 1603 SEK per natt

Boka hotell


citizenM London Shoreditch  citizenM London Shoreditch
6 Holywell Lane, London
I London (Centrala London)

    4 stjärnor
Från 1322 SEK per natt

Boka hotell


Point A Hotel London Shoreditch  Point A Hotel London Shoreditch
8-10 Paul Street, London
Nära Barbican Arts Centre

    3.5 stjärnor
Från 1209 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img