Tips om hur du får ut mer av din resebudget när du åker till London

Gå på gratis museum

Gå på gratis museum

Även om London idag är billigare än vad det var för ett par år sedan så finns det alltid anledningar till att hålla sina kostnader nere. Här kommer därför ett par tips på hur du på allra bästa sätt kan få ut det mesta av din resebudget när du tar en tripp till London.

Hitta utsiktsplatser som inte kostar pengar

Att se London från ovan är nästan ett måste. Det finns ju till exempel the London Eye som lockar med slogans som “stadens bästa utsikt”. Dock så kostar det en hel del att sätta sig i den. Det finns andra alternativ att välja, med en minst lika bra utsikt, utan att det kostar pengar. Som att besöka takbaren SUSHISAMBA. Det som kostar är så klart drinken du köper, men det blir ändå mindre kostnad. Annars kan du helt gratis få en bra utsikt på museet Tate Modern om du tar dig upp på museets takterass på tionde våningen.

Gå på gratis museum

I London finns det ett stort kulturutbud och det bland annat i stadens alla museer. Två av de mest kända har dessutom gratis inträde och det är Tate Britain och Tate Modern. Sedan finns det även flera andra, du hittar en del av dem bland våra tidigare nyheter.

Bo en bit utanför centrum och leta efter hotell där frukost ingår

Du som åker till London första gången kanske känner att det är skönt att bo centralt för att ha nära alla de klassiska sevärdheterna. Men är det så att du vill komma ner i pris på ditt boende är det bra att välja att bo en bit utanför. Det finns många prisvärda alternativ, du kan söka fram flera av dem här hos oss.

Åk under lågsäsong

Även om London är som mest fantastisk under våren och sommaren så kan du komma billigare undan genom att åka då det är så kallad lågsäsong. Då är det kortare köer till sevärdheter, billigare hotell och mer plats på gatorna.

Ät gott på fram på Borough Market

Att strosa runt på matmarknaden Borough Market är inte fel. Här finns det ofta gott om gratis provsmakning bland all mat som säljs. Ibland är det dessutom temadagar så som “Pancake Race Day” och “Bread Ahead’s Real Bread Week celebration”. Då finns det en massa goda saker att provsmaka!

Planera och förbeställ

För att hålla nere kostnader och underlätta för dig själv är det bra att planera redan hemma. Det går att förköpa saker via nätet som är billigare än på plats, så som entrébiljetter, eller ett Visitor Oyster Card som ofta har en massa bra erbjudanden laddat på kortet. Det ger dig ibland gratis inträden med mera. Ett mycket bra kort att ha alltså!

Hitta hotellet med oss

Om du vill hitta prisvärda och billiga hotell att stanna över på när du åker till London, så hittar du det här på vår sida. Det finns något som passar alla. Det finns budget så väl som mer lyxiga alternativ om du föredrar det. Om du inte hittar det du söker, så är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig. Annars är det bara för dig att söka runt och boka det hotell som faller dig allra bäst i smaken.

Astor Court Hotel  Astor Court Hotel
20 Hallam Street, London
Nära University College London

    3 stjärnor
Från 2199 SEK per natt

Boka hotell


The Leonard Hotel  The Leonard Hotel
15 Seymour Street, London
Nära Marble Arch

    4 stjärnor
Från 2362 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img