Trevliga pubar i London

Besök en pub i London

Besök en pub i London

London är den perfekta staden att gå på pub i. Genuina engelska pubar är bland det bästa man kan uppleva! I London finns det gott om platser att ta en god öl på eller något annat gott att dricka. Här finns det historiska och traditionella pubar så väl som lite modernare varianter!

Öl som engelsmännen gärna dricker

Det är klart att det finns många olika sorters öl på pubarna i London, men det finns ett par sorter som engelsmannen föredrar. Den första är Ale, som är den vanligaste sorten och som de allra flesta dricker. En annan är Stout, som är en märk och överjäst öl, som är populär i Storbritannien och på Irland. Den mest kända vi svenskar vi har koll på är Guiness. En annan populär ölsort är Lager, som Fosters, Carlsberg och Kronenbourg, som är lättdruckna öl. En sista som är vanligt i London är Veteöl, som är öl gjort på vete istället för korn.

Pubar att besöka

I centrala London finns det ett gäng med ställen att gå till för en god öl. Till exempel Polpo at Ape & Bird, som har både pub, restaurang och en cocktailbar. En annan är Lamb & Flag, som redan under 1800 talet var känd som The Bucket of Blood på grund av att det ofta var blodiga slagsmål där. Idag är det en familjevänlig pub. Old Bank of England är en annan pub, där du kan dricka ale i riktigt tjusiga lokaler.

I östra London har du Shacklewell Arms, som är ganska så berömd, och ett livligt ställe med pub så väl som dansgolv och livemusik. Ett annat ställe är The Fox, med egen takterrass och ett stort itbid av craft beer. Missa inte heller The Sun Taveern, som är en pub som specialiserat sig på ales och irländs whisky, som de har 40 sorter av.

I norra London har du The Faltering Fullback, med en riktigt mysig atmosfär. Sedan har du även The Spaniards Inn, som funnits sedan 1585. Detta är en gastropub med klassiska engelska rätter och många goda öl! En annan trevlig pub är The Earl of Essex som ligger på en undangömd bakgata, med god mat och öl.

Södra London erbjuder The Mayflower, som är som att kliva in i England på 1600-talet. Puben har ekbjälkar och träpaneler, klassisk pubmat och en vacker utsikt över Themsen. Ett annat ställe är Amersham Arms, som har både pub och en scen, där många kända band spelat genom åren. På Crown & Anchor finns det ett stort utbud av ale, craft beers, cider och premium lager och även en mängd goda rätter att äta.

Boka boende

Oavsett anledning till ditt besök i London, om det är för den goda ölens skull eller för att se alla dess sevärdheter så är det bra att boka dig ett boende. Här på vår sida hittar du en mängd olika hotell för alla smaker. Sök runt på vår sida eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Mondrian London  Mondrian London
20 Upper Ground, London
Nära Saint Paul's Cathedral

    5 stjärnor
Från 2113 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img