TV-serier som ger dig en inblick i brittisk humor

Upptäck brittisk humor

Upptäck brittisk humor

Det sägs att brittisk humor är något speciellt och så är det nog. Ofta är det rätt torra skämt som förekommer. Det finns idag en hel del bra brittiska tv serier med denna form av humor, som du kan frossa i nu hemma. Det är ju inte kanske bästa tiden just nu att åka till London. Men för att hålla humöret uppe, så passar det ju bra att kolla in brittisk humor på tv!

Hur definierar man brittisk humor?

I brittisk humor är det mycket sarkasm och ironi, oftast i samband med vardagliga händelser i livet. Att upptäcka att det är ett skämt, det är inte alltid lätt att ha koll! Det då de många gånger levereras utan ansiktsuttryck, så det är viktigt att vara uppmärksam.

Här är några praktexempel som du bör se upp för:

  • “Tack för att du pratade så högt i telefon under vår tågresa.”
  • “Jag älskar verkligen att se dig peta i näsan.”
  • ”Det är verkligen fantastiskt när folk tränger sig framför mig i kön.”

Britter gör även gärna narr av sig själva. Engelsmän brukar älska att trycka ner sig själva, det med en mild blygsamhet. Det kan göras för att obekväma stämningar eller för att andra ska må bättre, eller bara för att undvika att låta skrytsam.

Sedan är brittisk humor något som kan riktas mot dig, i form av att det är dig de gör narr av.

Nu när du har något så när koll på hur brittisk humor funkar, så är det dags att ge dig tips på bra serier med brittisk humor.

After Life

Denna serie kan vara något du älskar eller inte. Är du inte ett fan av Ricky Gervais, så kanske serien i sig inte heller passar dig, då den är skriven av honom så väl som att han spelar huvudrollen. Undertecknad anser själv att detta är nog bland det bästa Ricky Gervais gjort! Den fick i alla fall mig att skratta och gråta om vartannat. Serien i sig handlar om en man som förlorat sin fru. Han är väldigt cynisk kring livet, och han förolämpar i stort sett allt som kommer i hans väg under processens gång. Finns i tre säsonger, varav den tredje och sista nyss kom ut på Netflix.

Sex Education

Denna serie är riktigt kul och har en massa roliga one-liners samt fantastiska karaktärer. De har dock en lite konstig estetik där du inte riktigt kan avgöra om de är britter eller amerikaner. Exempelvis så har alla skådespelare brittisk accent, men de befinner sig på en amerikansk skola och bär typiskt amerikanska universitetsjackor.

The Office

Denna serie är numera en kult-klassiker på brittisk TV. Serien i sig utspelar sig i en tråkigt brittisk kontorsmiljö. Alla karaktärer som är med, de lyckas alltid skapa obekväma stämningar och säga löjliga saker.

Dracula

Denna är som en mini serie, i tre delar. Den är baserad på Bram Stokers ikoniska figur. Det är en helt ny tappning av Dracula, då man får se både dåtid och sedan nutid! Även om serien är brittisk, så är mannen som spelar Dracula dansk!

Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


Corus Hotel Hyde Park  Corus Hotel Hyde Park
Lancaster Gate, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1433 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img