London – en stad med något för alla smaker

London city flygfoto
London är en världsstad, som erbjuder det mesta – anrik historia, enastående kultur, fantastisk arkitektur, livligt nattliv, utsökt gastronomi och så klart fotboll för fotbollsfantasten.

I London finns något för alla smaker och tillfällen. Om det är första gången i London får du absolut inte missa guldkornen London Eye, Big Ben, Tower Bridge, The Parliament, Trafalgar Square bland många andra landmärken.

En av världens mest kända musikalstäder

För dig som redan besökt London innan och inte hunnit med att gå på musikal, ett måste. Det är en upplevelse utöver det vanliga, som tar dig bort från storstadspulsen och leder dig in i historien och skådespeleriet. Du kan bland annat välj bland musikaler så som Mamma Mia, Lejonkungen, Fantomen på Operan, Wicked och Alladin.

Om musikaler inte är din grej, är kanske fotboll något som faller dig mer i smaken. Att se en fotbollsmatch i England är ett minne för livet, vare sig om ditt favoritlag spelar, eller om du besöker som neutral åskådare.

För alla shoppingälskare

Shopping är en annan aktivitet som lockar många till London och givetvis finns det en anledning för detta. Här finns ett stort utbud av allt ifrån vintage-kläder till anikaffärer, böcker, varuhus så som Harrods, Selfridges, bland många andra världskända butikskedjorna. London har också ett brett utbud på underbara och mysiga marknader, vilket många tycker är det bästa med staden. Är du här över helgen får du absolut inte missa att göra ett besök på Broadway Market, Portobello Market eller Camden Lock Market.

Mat från alla världens hörn

Tack vare alla kulturer som samlats i London finns mat från alla världens hörn att tillgå. Oavsett vilken typ av mat du gillar kan du vara säker på att hitta något som passar dig. Välj mellan maträtter från det japanska, koreanska, karibiska, franska, spanska, italienska, polska, etiopiska, amerikanskta och persiska köket. Ja du hör ju, i London kan du vara säker på att hitta något som tilltalar just din smak. Här går utvevkligen på den gastornomiska fronten framåt, här hittar du de nyaste inom restaurangvärlden. Nytänkande, inspirerande mästerkockar lagar både brittiska klassiker, nya favoriter och mat från världen över. Desstuom är typen på retauranger varierande, vilket gör att alla hitta något som passar plånbok, tycke och smak. Här finns även ett flertal Michelinkrogar, mysiga pubar, snabbmatställen, familjevänliga restauranger och annorlunda, charmiga caféer.

Sprudlande nattliv

Skulle du vilja avsluta middagen med några drickar, eller kanske till och med en barrunda på någon av stadens trendiga eller traditionella barer? Då är du i rätt stad, här kan du uppleva en sprudlande, internationell atmosfär. Är du i de centrala delarna bör du ta dig till Soho och Leicester Square, som levererar en hög nivå på festligheter under veckans allra flesta nätter. Söker du istället något lite coolare och trendigare, bör du ta dig till stadsdelarna Hoxton och Shoreditch i östra London eller Brixton och Clapham i södra London.
På LondonHotell tipsar vi gärna om fler tips och ideer inför din London-resa– kontakta oss här, så svarar vi så snabbt som möjligt.