Vad händer i London juni 2022?

Besök London i juni

Besök London i juni

Har du planer att åka till London nästa månad och är lite nyfiken på om det finns events att gå på? Det gör det! I juni händer det faktiskt en hel del. Så fortsätt läsa, så ska vi ge dit lite bra tips på saker du kan se eller göra i juni!

Sport

Du som gillar sport, du kan se både hockey och tennis i juni. Dels är det FIH Pro League 2022. Se Storbritanniens manliga och kvinnliga hockeylag slåss mot sex av världens högst rankade länder, när FIH Pro League-hockeytävlingen arrangeras i London.

Som en del av en serie hemma- och bortamatcher spelas totalt 16 matcher i London. London kommer att stå värd för fyra helger med matcher i herr- och damligorna, på Queen Elizabeth Olympic Parks Lee Valley Hockey and Tennis Centre och Twickenham Stoop.

Sedan är det även tennis, det i form av Wimbledon Lawn Tennis Championships. Det drar igång den 27 juni och håller på fram till den 10 juli.

En annan variant av sport, är hästar och det i form av Royal Ascot. Denna hästkapplöpning börjar 14 juni och håller på fram till 18 juni. Här har du möjlighet att se världens finaste tävlingshästar, jockeys och tränare för fem dagars racing i toppklass. Tävlingshöjdpunkterna inkluderar Diamond Jubilee Stakes, Queen Anne Stakes och Gold Cup.

Drottningens födelsedagsparad

Under juni månad så är det även dags för Drottningens födelsedagsparad. Upplev en traditionell ceremoni full av militär pompa och ståt med Trooping the Color on Horse Guards Parade.

Detta årliga evenemang markerar drottningens officiella födelsedag och har hundratals officerare, hästar och musiker från Household Division i ceremoniell uniform.

Drottningen själv deltar i ceremonin. Hon eskorteras först i en vagn från Buckingham Palace längs The Mall till Horse Guards Parade. Där genomför hon en inspektion av sina trupper, innan hon leder sina vakter i en parad tillbaka till Buckingham Palace. Väl framme vid palatset gör drottningen salut och gevär avfyras i Green Park och på Tower of London. Slutligen går hon tillsammans med de andra medlemmarna av kungafamiljen upp på palatsets balkong för att se Royal Air Force flyga förbi.

Taste of London i Regent’s Park

Upptäck ett lockande urval av Londons bästa restauranger på Taste of London-festivalen i Regent’s Park.

Varje sommar förvandlas parken i centrala London till ett foodie-underland när Londons bästa restauranger samlas för att visa upp de hetaste rätterna från deras omfattande menyer.

Dessutom kan du titta på matlagningsdemonstrationer live, träffa några av huvudstadens ledande kockar, delta i mästerklasser och shoppa i mat- och dryckesstånden.

Besök Fire Pit-scenen för eldfyllda matlagningsdemonstrationer från heta branschnamn. Smutta på en cocktail eller två och se en rad liveunderhållning under festivalen. Eller välj från ett program med masterclasses, som sträcker sig över gatumat till att odla din egen mat, vilket ger dig massor av möjligheter att vara med och vässa dina egna kulinariska färdigheter.

Boka hotell

Om du ska åka till London i juni, så vill du säkert stanna över minst ett par dagar, en vecka eller mer. Här hos oss kan du hitta bra hotell, genom att söka fram dem på olika sätt.

The Ritz London  The Ritz London
150 Piccadilly, London
Nära St. James Park

    5 stjärnor
Från 4578 SEK per natt

Boka hotell


The Rockwell  The Rockwell
181 Cromwell Road, London
I London (Kensington)

    4 stjärnor
Från 637 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img